Šípkový domáci džem

Recept Šípkový domáci džem
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáce džemy sú najlepšie. Robila som so zníženou dávkou cukru a napriek tomu bol sladký. Záleží tiež na ovocí, aké je sladké, takže cukru dajte toľko, aby nebol príliš presladený, ale zase aby nebol kyslý. Autor: Nikči

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na 3 poháre po 300 ml:

600 gšípky zbavené okvetia
200 gkrupicový cukor
1/2 citrónašťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. S prichádzajúcou jeseňou začali aj každoročné prechladnutia. Rozhodla som sa to neriešiť liekmi, ale prírodnými vitamínmi. A tá radosť z domáceho a zdravého dochucovadla je jednoducho na nezaplatenie! Prvým krokom je si zájsť na prechádzku a otrhať 600g šípok, nesmú byť veľmi mäkké! Na obrázku je vidieť, koľko cca šípok je potreba natrhať.
  2. Šípky je následne potrebné očistiť. Teda zbaviť ich okvetia a stopiek.
  3. Potom šípky uvarte do mäkka. Hladina vody by mala byť ľahko nad šípky. Varila som ich 2 hodinky.
  4. Následne som ich tyčovým mixérom rozmixovala a vzniknutú kašu zcedila cez plastové sitko, ktoré má väčšie škáry a zbavila sa tak semienok a šupiek. Pokiaľ máte odšťavovač, "pretiahnite" šípky v ňom a máte to o niečo jednoduchšie.
  5. Vzniknutú hmotu varte asi 10 minút s cukrom na miernom ohni a to za stáleho miešania, aby sa vám cukor zo zdola nepripaľoval.
    Keď sa Vám cukor rozpustí, hrniec zložte z platničky a pridajte citrónovú šťavu.
  6. Potom už len ostáva džemom naplniť poháre, ktoré som predtým niekoľkokrát zaliala vriacou vodou a nechala cez noc vychladnúť viečkom nadol. Teraz sa už len kochám tým, čo som za 20 korún vytvorila. Je skvelá ako omáčka k mäsu. Určite vyskúšajte!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť