Silvestrovské klobásové jednohubky

Recept Silvestrovské klobásové jednohubky
FOTKA OD VÁS
Recept Silvestrovské klobásové jednohubky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Po vianočnom vypekaní sladkých dobrôt treba myslieť aj na Silvester a Nový rok. Rozmýšľala som, čo ponúknem hosťom na oslavu nového roka a hľadala som na internete inšpirácie. Okrem chlebíčkov, jednohubiek a klasických slaných tyčiniek som objavila aj tento recept na klobáskové jednohubky z kysnutého cesta. Cesto je jemné, chutné a s klobásou a strúhaným syrom sú jednohubky tak skvelé, že ich budem piecť z dvojitej dávky. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS
Recept Silvestrovské klobásové jednohubky

SUROVINY

Cesto:

500 gpolohrubá múka
21 gdroždie
1/4 bal.prášok do pečiva
150 mlvlažná voda
125 mlmlieko
75 mlolej
1/2 lyžicesoľ
1 lyžičkakryštálový cukor

Ďalej:

klobása
tvrdý syr
paradajkové pyré alebo kečup
oregano
žĺtok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených surovín som klasicky pripravila kysnuté cesto. V troche teplého mlieka som rozpustila cukor, pridala droždie a nechala odstáť cca 10 minút.
  2. Vzišiel kvások, ktorý som pridala do veľkej misky s ostatnými suroviny a spracovala som hladké cesto, ktoré som zakryla utierkou a nechala kysnúť na teplom mieste.
  3. Kysnúť som nechala cca 45 minút. Potom som z cesta vyvaľkáme plát hrubý cca 1 cm a pomocou okrúhlej formičky alebo pohára som vykrojil kolieska, preložila ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Do každého kolieska urobíme druhou stranou varešky jamku, navrstvíme paradajkové pyré alebo kečup, posypeme oreganom a položíme koliesko klobásy.
  5. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Tesne pred koncom posypeme vrch strúhaným syrom a ešte chvíľu zapečieme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť