NajRecept.sk Dezerty Bábovky Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémom
Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémom
Recept Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémom
NajLucka NajLucka    ·   12.3.2021

Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémom

Najlepšia bábovka, akú som doteraz jedla. Ešte aj s vanilkovým krémom vo vnútri. Mňam!

Suroviny

Cesto:

3 ks
bielok
3 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
200 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
80 g
biela čokoláda
80 g
maslo
150 ml
mlieko
50 g
kokos
2 lyžice
kyslá smotana

Vanilkový krém:

4 lyžice
kryštálový cukor
80 + 30 ml
mlieko
2 lyžice
smotanový puding
3 ks
žĺtok
2 lyžice
sušené mlieko
2 lyžičky
vanilkový cukor (vanilka)
1 lyžica
kyslá smotana

Glazúra:

100 g
biela čokoláda
3 lyžice
olej
50 g na posypanie
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme vanilkový krém. 80 ml mlieka dochutíme cukrom a vanilkou, dobre premiešame a dáme variť na mierny oheň.
  2. 30 ml mlieka vymiešame so žĺtkami, pridáme kyslú smotanu, pudingový prášok, sušené mlieko a dobre premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Túto hmotu tenkým prúdom a za stáleho miešania prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Občas premiešame.
  3. Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme si bábovkovú formu (priemer 18 cm, výška 6 cm) a poriadne ju vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou.
  4. Bielu čokoládu rozpustíme spolu s maslom. V druhej miske vymiešame bielky spolu s cukrom do tuhého snehu, pridáme vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a hmotu spojíme. Pridáme zmes rozpustenej čokolády a masla a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, kokos a kyslú smotanu.
  5. 1/3 cesta nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 st. cca 15-20 minút, potom cesto vyberieme a lyžicou navrstvíme krém tak, aby sa nedotýkal steny formy. Navrstvíme zvyšné cesto a pečieme ďalej pri teplote 180 st. cca 40-45 minút. Po upečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a necháme ešte 5 minút bábovku odpočívať.
  6. Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až po úplnom vychladnutí ju z formy vyberieme a ozdobíme čokoládou a kokosom.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár