Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémom

Recept Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémom

Pridal: NajLucka, 12.3.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Recept Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémomRecept Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepšia bábovka, akú som doteraz jedla. Ešte aj s vanilkovým krémom vo vnútri. Mňam!

FOTKA OD VÁS
Recept Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémomRecept Senzačná Raffaello bábovka s vanilkovým krémom

Pridal: NajLucka, 12.3.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

3 ksbielok
3 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkavanilkový cukor
200 ghladká múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
80 gbiela čokoláda
80 gmaslo
150 mlmlieko
50 gkokos
2 lyžicekyslá smotana

Vanilkový krém:

4 lyžicekryštálový cukor
80 + 30 mlmlieko
2 lyžicesmotanový puding
3 ksžĺtok
2 lyžicesušené mlieko
2 lyžičkyvanilkový cukor (vanilka)
1 lyžicakyslá smotana

Glazúra:

100 gbiela čokoláda
3 lyžiceolej
50 g na posypaniekokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme vanilkový krém. 80 ml mlieka dochutíme cukrom a vanilkou, dobre premiešame a dáme variť na mierny oheň.
  2. 30 ml mlieka vymiešame so žĺtkami, pridáme kyslú smotanu, pudingový prášok, sušené mlieko a dobre premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Túto hmotu tenkým prúdom a za stáleho miešania prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Občas premiešame.
  3. Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme si bábovkovú formu (priemer 18 cm, výška 6 cm) a poriadne ju vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou.
  4. Bielu čokoládu rozpustíme spolu s maslom. V druhej miske vymiešame bielky spolu s cukrom do tuhého snehu, pridáme vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a hmotu spojíme. Pridáme zmes rozpustenej čokolády a masla a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, kokos a kyslú smotanu.
  5. 1/3 cesta nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 st. cca 15-20 minút, potom cesto vyberieme a lyžicou navrstvíme krém tak, aby sa nedotýkal steny formy. Navrstvíme zvyšné cesto a pečieme ďalej pri teplote 180 st. cca 40-45 minút. Po upečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a necháme ešte 5 minút bábovku odpočívať.
  6. Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až po úplnom vychladnutí ju z formy vyberieme a ozdobíme čokoládou a kokosom.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť