SUROVINY
Cesto:
3 ksbielok
3 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkavanilkový cukor
200 ghladká múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
80 gbiela čokoláda
80 gmaslo
150 mlmlieko
50 gkokos
2 lyžicekyslá smotana
Vanilkový krém:
4 lyžicekryštálový cukor
80 + 30 mlmlieko
2 lyžicesmotanový puding
3 ksžĺtok
2 lyžicesušené mlieko
2 lyžičkyvanilkový cukor (vanilka)
1 lyžicakyslá smotana
Glazúra:
100 gbiela čokoláda
3 lyžiceolej
50 g na posypaniekokos
- Najskôr si pripravíme vanilkový krém. 80 ml mlieka dochutíme cukrom a vanilkou, dobre premiešame a dáme variť na mierny oheň.
- 30 ml mlieka vymiešame so žĺtkami, pridáme kyslú smotanu, pudingový prášok, sušené mlieko a dobre premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Túto hmotu tenkým prúdom a za stáleho miešania prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Občas premiešame.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme si bábovkovú formu (priemer 18 cm, výška 6 cm) a poriadne ju vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou.
- Bielu čokoládu rozpustíme spolu s maslom. V druhej miske vymiešame bielky spolu s cukrom do tuhého snehu, pridáme vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a hmotu spojíme. Pridáme zmes rozpustenej čokolády a masla a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, kokos a kyslú smotanu.
- 1/3 cesta nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 st. cca 15-20 minút, potom cesto vyberieme a lyžicou navrstvíme krém tak, aby sa nedotýkal steny formy. Navrstvíme zvyšné cesto a pečieme ďalej pri teplote 180 st. cca 40-45 minút. Po upečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a necháme ešte 5 minút bábovku odpočívať.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Senzační RAFFAELLO bábovka s vanilkovým krémem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Sensacyjna babka RAFFAELLO z kremem waniliowym.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Raffaello kuglóf vaníliás krémmel.
KOMENTÁRE K RECEPTU