Segedínsky guláš s knedľou

Pridal: rebeka, 16.9.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Segedínsky guláš, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Segedínsky guláš môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou. Podávam s knedľou.
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 16.9.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Segedínsky guláš, Omáčky
SUROVINY
Budeme potrebovať:
1000 gbravčové mäso (pliecko, bôčik .. možno kombinovať napr. pliecko a bôčik 1: 1)
2 vrecúškakyslá kapusta
2 kscibuľa
1 lyžicakryštálový cukor
3 lyžicemasť
3 lyžicesladká mletá paprika
3 ksbobkový list
1 lyžičkarasca
5 guličieknové korenie
štipkacayenské korenie alebo chilli
2 lyžicehladká múka
100 mlvoda na zátrepku
voda alebo vývar na podliatie
soľ, mleté čierne korenie
- V hrnci rozpálime masť a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
- Pridáme aj bobkový list a nové korenie a restujeme dozatova.
- Pridáme na kocky (3x 3 cm) nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a restujeme cca 10 min. Potom pridáme papriku a chilli a chvíľku restujeme, aby sa nám všetko mäso pekne paprikou obalilo. Prilejeme trochu vody a necháme vydusiť na tuk. Toto opakujeme ešte raz.
- Potom pridáme vodu alebo vývar a dusíme domäkka. Pridáme do hrnca kapusty (ja dávam aj s nálevom), pridáme cukor, prípadne soľ a chvíľku povaríme. Nakoniec zahustíme zátrepkou a necháme ďalších cca 10 minút na miernom plameni prevariť. Môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou. Ja dávam kopček kyslej do taniera.
- Podávame s knedľou.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Segedínský guláš s knedlíkem.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szegedi gulyás knédlivel.
KOMENTÁRE K RECEPTU