NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Segedínsky guláš s knedľou
Segedínsky guláš s knedľou
Recept Segedínsky guláš s knedľou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   16.9.2021

Segedínsky guláš s knedľou

Segedínsky guláš môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou. Podávam s knedľou.

Suroviny

Budeme potrebovať:

1000 g
bravčové mäso (pliecko, bôčik .. možno kombinovať napr. pliecko a bôčik 1: 1)
2 vrecúška
kyslá kapusta
2 ks
cibuľa
1 lyžica
kryštálový cukor
3 lyžice
masť
3 lyžice
sladká mletá paprika
3 ks
bobkový list
1 lyžička
rasca
5 guličiek
nové korenie
štipka
cayenské korenie alebo chilli
2 lyžice
hladká múka
100 ml
voda na zátrepku
voda alebo vývar na podliatie
soľ, mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci rozpálime masť a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme aj bobkový list a nové korenie a restujeme dozatova.
  3. Pridáme na kocky (3x 3 cm) nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a restujeme cca 10 min. Potom pridáme papriku a chilli a chvíľku restujeme, aby sa nám všetko mäso pekne paprikou obalilo. Prilejeme trochu vody a necháme vydusiť na tuk. Toto opakujeme ešte raz.
  4. Potom pridáme vodu alebo vývar a dusíme domäkka. Pridáme do hrnca kapusty (ja dávam aj s nálevom), pridáme cukor, prípadne soľ a chvíľku povaríme. Nakoniec zahustíme zátrepkou a necháme ďalších cca 10 minút na miernom plameni prevariť. Môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou. Ja dávam kopček kyslej do taniera.
  5. Podávame s knedľou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár