Segedínsky guláš s knedľou

Recept Segedínsky guláš s knedľou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Segedínsky guláš môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou. Podávam s knedľou.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1000 gbravčové mäso (pliecko, bôčik .. možno kombinovať napr. pliecko a bôčik 1: 1)
2 vrecúškakyslá kapusta
2 kscibuľa
1 lyžicakryštálový cukor
3 lyžicemasť
3 lyžicesladká mletá paprika
3 ksbobkový list
1 lyžičkarasca
5 guličieknové korenie
štipkacayenské korenie alebo chilli
2 lyžicehladká múka
100 mlvoda na zátrepku
voda alebo vývar na podliatie
soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci rozpálime masť a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme aj bobkový list a nové korenie a restujeme dozatova.
  3. Pridáme na kocky (3x 3 cm) nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a restujeme cca 10 min. Potom pridáme papriku a chilli a chvíľku restujeme, aby sa nám všetko mäso pekne paprikou obalilo. Prilejeme trochu vody a necháme vydusiť na tuk. Toto opakujeme ešte raz.
  4. Potom pridáme vodu alebo vývar a dusíme domäkka. Pridáme do hrnca kapusty (ja dávam aj s nálevom), pridáme cukor, prípadne soľ a chvíľku povaríme. Nakoniec zahustíme zátrepkou a necháme ďalších cca 10 minút na miernom plameni prevariť. Môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou. Ja dávam kopček kyslej do taniera.
  5. Podávame s knedľou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť