Segedínsky guláš

Recept Segedínsky guláš
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci a hlavne veľmi obľúbený obed. Segedínsky guláš a kysnutý knedlík.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

600 gbravčový bôčik
kúsokúdená klobása
podľa potrebyrastlinný olej
2-3 kscibuľa
2 lyžičkymletá sladká paprika
1 lyžičkamletá pálivá paprika
200 mlvývar
400 gkyslá kapusta
25 ghladká múka
120 mlšľahačka
podľa chutisoľ
podľa chutirasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso opláchneme a nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji do ružova.
  2. Pridáme mletú papriku, premiešame a zalejeme trochou vody. Do cibuľového základu pridávame nakrájané mäso, rascu a osolíme.
  3. Prilejeme časť vývaru, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme, až je mäso polomäkké. Podlievame vývarom alebo vodou.
  4. Potom pridáme k mäsu nakrájanú klobásu, nakrájanú kyslú kapustu a dusíme. Guláš zahustíme zápražkou, dobre rozmiešame a pri miernej teplote dodusíme mäso domäkka. Môžeme zjemniť smotanou, osolíme a krátko povaríme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Vy jste se asi učila vařit u Ládi Hrušky že?Točený salám a uzený vývar???Hnus.....

12.2.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

Sto lidí, sto chutí. :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť