NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Recept Segedínsky guláš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   3.2.2021

Segedínsky guláš

Vynikajúci a hlavne veľmi obľúbený obed. Segedínsky guláš a kysnutý knedlík.

Suroviny
600 g
bravčový bôčik
kúsok
údená klobása
podľa potreby
rastlinný olej
2-3 ks
cibuľa
2 lyžičky
mletá sladká paprika
1 lyžička
mletá pálivá paprika
200 ml
vývar
400 g
kyslá kapusta
25 g
hladká múka
120 ml
šľahačka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso opláchneme a nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji do ružova.
  2. Pridáme mletú papriku, premiešame a zalejeme trochou vody. Do cibuľového základu pridávame nakrájané mäso, rascu a osolíme.
  3. Prilejeme časť vývaru, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme, až je mäso polomäkké. Podlievame vývarom alebo vodou.
  4. Potom pridáme k mäsu nakrájanú klobásu, nakrájanú kyslú kapustu a dusíme. Guláš zahustíme zápražkou, dobre rozmiešame a pri miernej teplote dodusíme mäso domäkka. Môžeme zjemniť smotanou, osolíme a krátko povaríme.
Komentáre k receptu
Matúšš    ·   4.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Vy jste se asi učila vařit u Ládi Hrušky že?Točený salám a uzený vývar???Hnus.....

NejLucka NejLucka    ·   12.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Sto lidí, sto chutí. :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár