Segedínsky guláš

Pridal: NajLucka, 3.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky, Čásť dňa, Segedínsky guláš
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúci a hlavne veľmi obľúbený obed. Segedínsky guláš a kysnutý knedlík.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 3.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky, Čásť dňa, Segedínsky guláš
SUROVINY
600 gbravčový bôčik
kúsokúdená klobása
podľa potrebyrastlinný olej
2-3 kscibuľa
2 lyžičkymletá sladká paprika
1 lyžičkamletá pálivá paprika
200 mlvývar
400 gkyslá kapusta
25 ghladká múka
120 mlšľahačka
podľa chutisoľ
podľa chutirasca
- Mäso opláchneme a nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji do ružova.
- Pridáme mletú papriku, premiešame a zalejeme trochou vody. Do cibuľového základu pridávame nakrájané mäso, rascu a osolíme.
- Prilejeme časť vývaru, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme, až je mäso polomäkké. Podlievame vývarom alebo vodou.
- Potom pridáme k mäsu nakrájanú klobásu, nakrájanú kyslú kapustu a dusíme. Guláš zahustíme zápražkou, dobre rozmiešame a pri miernej teplote dodusíme mäso domäkka. Môžeme zjemniť smotanou, osolíme a krátko povaríme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Segedínský guláš.
Vy jste se asi učila vařit u Ládi Hrušky že?Točený salám a uzený vývar???Hnus.....
Sto lidí, sto chutí. :)