Sedliacke kotlety so slaninou a cesnakom

Pridal: Marta Mlyn, 8.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tip na nedeľný obed. Ocko si zažiadal konečne poriadny kus mäsa a samozrejme k tomu slaninu a veľa cesnaku, v ktorom by sa aj kúpal. Tak na jeho želanie. Vyskúšajte aj vy. Autor: Marta
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 8.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
600 gbravčové kotlety
troškuolej
podľa chutislanina
5 strúčikovcesnak
asi 1 lyžicahladká múka
asi 150 mlmäsový vývar
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
- Mäso umyjeme, nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji z oboch strán poopekáme. Zaroveň s mäsom opekáme aj slaninu nakrájanú na hrebeň.
- Hotové mäso a slaninu dáme na teplé miesto. Cesnak nakrájame na plátky a pridáme do výpeku, trochu ho opražíme.
- Výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme vlažným vývarom, dobre zamiešame a chvíľku povaríme, ak treba dosolíme.
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Ak sú hotové, scedíme.
- Na panvici rozpustíme maslo pridáme scedené zemiaky, petržlen a trošku ich opražíme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Selské kotlety se slaninou a česnekem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Chłopskie kotlety z boczkiem i czosnkiem.
KOMENTÁRE K RECEPTU