Šamrole s jahodovou penou

Recept Šamrole s jahodovou penou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kremrole, alebo šamrole, alebo jednoducho trubičky z lístkového cesta s jahodovou penou. Jahodovú penu robievam aj na domáce šišky. Máme ju veľmi radi, je síce extrémne sladká, ale veľmi chutná a niekedy ten cukor musíme doplniť, tak jedine takto. Najlepšie sú hneď po upečení, ale aj na druhý deň sú stále dobré. Tie, ktoré nestihneme zjesť, skladujeme samozrejme v chladničke. Po naplnení ich nedávam hneď do chladničky, ale nechám ich najskôr voľne vychladnúť v kuchyni na stole. Autor: Janka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

2 bal.lístkové cesto

Jahodová pena:

3 ksbielok
100 gjahodový džem
200 gkryštálový cukor
3 lyžicevoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto (použila som chladené už rozvaľkané lístkové cesto) rozvinieme a rozkrájame radielkom na jemne pomúčenej doske na 8 rovnako širokých pásov (z oboch kusov cesta máme spolu 16 rúrok).
  2. Kovové formičky si natriem olejom a na každú naviniem pásik cesta tak, aby sa čiastočne prekrýval.
  3. Navinuté rúrky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Ponatieram žĺtkami, ktoré rozmiešam s trochou vody. Pečiem na 200° do svetlohneda.
  4. Po upečení ich nechám trošku vychladnúť a potom ich opatrne stiahnem z formičiek.
  5. Vychladnuté šamrole naplním snehom z bielkov a jemne pocukrujem.
  6. V hrnci, na menšom ohni nechám zovrieť vodu, cukor a džem. Netreba ho variť dlho, stačí, keď chvíľu vrie a odstavíme. Takto pripravený sirup tenkým prúdom prilievame k bielkovej pene, samozrejme stále šľaháme, aby nám vznikol krásny lesklý sneh, ktorý ešte chvíľu šľaháme, aby nám mierne vychladol. Preložíme do cukrárskeho vrecka a plníme trubičky.
  7. Ja používam domáci jahodový med, ale ak sa vám zdá, že je sneh málo ružový, pridajte kvapku farbiva.
  8. Ak si netrúfate použiť surové vajíčka, nájdite si radšej recept, kde sa bielková pena šľahá nad parou. Ja robievam väčšinou takto, je to rýchlejšie a výsledný efekt je skoro rovnaký :)

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť