NajRecept.sk Dezerty Múčniky Šamrole s jahodovou penou
Šamrole s jahodovou penou
Recept Šamrole s jahodovou penou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   3.6.2021

Šamrole s jahodovou penou

Kremrole, alebo šamrole, alebo jednoducho trubičky z lístkového cesta s jahodovou penou. Jahodovú penu robievam aj na domáce šišky. Máme ju veľmi radi, je síce extrémne sladká, ale veľmi chutná a niekedy ten cukor musíme doplniť, tak jedine takto. Najlepšie sú hneď po upečení, ale aj na druhý deň sú stále dobré. Tie, ktoré nestihneme zjesť, skladujeme samozrejme v chladničke. Po naplnení ich nedávam hneď do chladničky, ale nechám ich najskôr voľne vychladnúť v kuchyni na stole. Autor: Janka

Suroviny

Základ:

2 bal.
lístkové cesto

Jahodová pena:

3 ks
bielok
100 g
jahodový džem
200 g
kryštálový cukor
3 lyžice
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto (použila som chladené už rozvaľkané lístkové cesto) rozvinieme a rozkrájame radielkom na jemne pomúčenej doske na 8 rovnako širokých pásov (z oboch kusov cesta máme spolu 16 rúrok).
  2. Kovové formičky si natriem olejom a na každú naviniem pásik cesta tak, aby sa čiastočne prekrýval.
  3. Navinuté rúrky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Ponatieram žĺtkami, ktoré rozmiešam s trochou vody. Pečiem na 200° do svetlohneda.
  4. Po upečení ich nechám trošku vychladnúť a potom ich opatrne stiahnem z formičiek.
  5. Vychladnuté šamrole naplním snehom z bielkov a jemne pocukrujem.
  6. V hrnci, na menšom ohni nechám zovrieť vodu, cukor a džem. Netreba ho variť dlho, stačí, keď chvíľu vrie a odstavíme. Takto pripravený sirup tenkým prúdom prilievame k bielkovej pene, samozrejme stále šľaháme, aby nám vznikol krásny lesklý sneh, ktorý ešte chvíľu šľaháme, aby nám mierne vychladol. Preložíme do cukrárskeho vrecka a plníme trubičky.
  7. Ja používam domáci jahodový med, ale ak sa vám zdá, že je sneh málo ružový, pridajte kvapku farbiva.
  8. Ak si netrúfate použiť surové vajíčka, nájdite si radšej recept, kde sa bielková pena šľahá nad parou. Ja robievam väčšinou takto, je to rýchlejšie a výsledný efekt je skoro rovnaký :)

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár