Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom

Recept Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom

Pridal: NajLucka, 12.10.2021

Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šamrole ako z cukrárne. Plnené bielkovou penou a žĺtkovým krémom s mascarpone.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 12.10.2021

Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky

SUROVINY

1 bal.lístkové cesto

Žĺtkový krém:

4 ksžĺtok
100 gcukor
25 gkukuričný škrob
25 ghladká múka
1 bal.vanilkový cukor
500 mlmlieko
250 gmascarpone

Bielková pena:

4 ksbielok
200 gkryštálový cukor
rumová esencia
práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme lístkové cesto na tenký plát, z ktorého nakrájame asi 2 cm prúžky dlhé cca 20 cm.
  2. Pripravíme si rúrky na šamrole, ktoré jemne potrieme maslom a obtočíme cesto. Namotané šamrole uložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov.
  3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme 25 g kukuričného škrobu a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Potom pridáme múku a vanilku a znovu vyšľaháme dohladka.
  4. 500 ml mlieka ohrejeme a pomaly prilejeme žĺtkovú hmotu. Uvaríme na miernom ohni za stáleho miešania hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame, pridáme trochu žloutkovej hmoty a premiešame. Potom mascarpone hmotu pridáme do žĺtkovej a premiešame. Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme z jednej časti (iba do polovice) týmto krémom.
  5. Do druhej časti šamrole budeme plniť bielkovú hmotu - bielky vyšľaháme do tuhého snehu spolu s práškovým cukrom a esencie a preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme. Odstránime z tepla hustú penu a ešte krátko šľaháme. Necháme vychladnúť a môžeme plniť.

VIDEONÁVOD:


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť