NajRecept.sk Koláče, keksíky, sušienky Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom
Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom
Recept Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   12.10.2021

Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom

Šamrole ako z cukrárne. Plnené bielkovou penou a žĺtkovým krémom s mascarpone.

Suroviny
1 bal.
lístkové cesto

Žĺtkový krém:

4 ks
žĺtok
100 g
cukor
25 g
kukuričný škrob
25 g
hladká múka
1 bal.
vanilkový cukor
500 ml
mlieko
250 g
mascarpone

Bielková pena:

4 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor
rumová esencia
práškový cukor na posypanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme lístkové cesto na tenký plát, z ktorého nakrájame asi 2 cm prúžky dlhé cca 20 cm.
  2. Pripravíme si rúrky na šamrole, ktoré jemne potrieme maslom a obtočíme cesto. Namotané šamrole uložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov.
  3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme 25 g kukuričného škrobu a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Potom pridáme múku a vanilku a znovu vyšľaháme dohladka.
  4. 500 ml mlieka ohrejeme a pomaly prilejeme žĺtkovú hmotu. Uvaríme na miernom ohni za stáleho miešania hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame, pridáme trochu žloutkovej hmoty a premiešame. Potom mascarpone hmotu pridáme do žĺtkovej a premiešame. Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme z jednej časti (iba do polovice) týmto krémom.
  5. Do druhej časti šamrole budeme plniť bielkovú hmotu - bielky vyšľaháme do tuhého snehu spolu s práškovým cukrom a esencie a preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme. Odstránime z tepla hustú penu a ešte krátko šľaháme. Necháme vychladnúť a môžeme plniť.

VIDEONÁVOD:


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár