Šalát z červenej repy s kyslou smotanou

Recept Šalát z červenej repy s kyslou smotanou

Pridal: rebeka, 25.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Počas týchto horúčav to chce niečo veľmi ľahké a chutné. Nechce sa mi dlho stáť v kuchyni, preto vymýšľam, čo by som "uvarila" za krátky čas. Teraz máme tiež sezónu červenej repy. Netreba ju dlho variť a je veľmi sladká. Skúste ju pripraviť ako ja a čím dlhšie ju necháte v chladničke marinovať, tým je lepšia. Ja ju mám rada aj surovú. Super chrumká pod zuby. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 25.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

2 ks (stredne veľké)červená repa
2 lyžiceolivový olej
2 lyžicetekutý med
1/2 ks citrónová šťava
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutikyslá smotana
podľa chutislnečnicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Repu ošúpeme a surovú nakrájame na čo najtenšie plátky.
  2. Olej, med a citrónovú šťavu prešľaháme, dochutíme soľou a korením a pridáme k repe. Premiešame a necháme 2 hodiny odležať.
  3. V miskách dozdobíme kopčekom kyslej smotany a slnečnicovými semienkami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť