NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Recept Šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   2.1.2021

Šalát s kuracím mäsom a pomarančom

Len tak zľahka po Vianociach. Jemné kuracie mäsko marinované v marináde a opečené na troške olivového oleja s chutnou ľahkou zeleninou. Ja pridávam do šalátov aj pár kvapiek citrónovej šťavy, aby bol svieži a ak nenájdem doma citrón, šupnem tam pomaranč. Skúste a uvidíte, že táto kombinácia zeleniny, ovocia a kuracieho mäska vám zachutí. Samozrejme chrumkavá bagetka a pár kvapiek balsamica nesmie tiež chýbať. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Suroviny

Na mäso:

200 g
kuracie prsia
1 lyžička
sójová omáčka
1 lyžička
worcersterská omáčka
2 lyžičky
korenie "Čarodějka"
2 lyžice
olivový olej
2 lyžice
pomarančová šťava
2 lyžičky
solamyl

Na šalát a zálievku:

150 g
zmes listových šalátov
kúsok
pomaranč
1 lyžica
tekutý med
2 lyžice
pomarančová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
2 lyžice
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, pridáme ingrediencie na marinádu, premiešame a necháme min. hodinu odležať.
  2. Potom na troške rozpáleného oleja restujeme z oboch strán 7 minút. Podľa potreby dosolíme.
  3. Suroviny na zálievku vyšľaháme metličkou.
  4. Na tanier dáme šalát, prelejeme zálievkou, pridáme mäso a kúsky pomaranča. Môžeme pokvapkať balzamikom.
  5. Podávame s bagetkou.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár