Šalát s kuracím mäsom a pomarančom

Recept Šalát s kuracím mäsom a pomarančom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Len tak zľahka po Vianociach. Jemné kuracie mäsko marinované v marináde a opečené na troške olivového oleja s chutnou ľahkou zeleninou. Ja pridávam do šalátov aj pár kvapiek citrónovej šťavy, aby bol svieži a ak nenájdem doma citrón, šupnem tam pomaranč. Skúste a uvidíte, že táto kombinácia zeleniny, ovocia a kuracieho mäska vám zachutí. Samozrejme chrumkavá bagetka a pár kvapiek balsamica nesmie tiež chýbať. Autor: Rebeka (Naďa I.)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na mäso:

200 gkuracie prsia
1 lyžičkasójová omáčka
1 lyžičkaworcersterská omáčka
2 lyžičkykorenie "Čarodějka"
2 lyžiceolivový olej
2 lyžicepomarančová šťava
2 lyžičkysolamyl

Na šalát a zálievku:

150 gzmes listových šalátov
kúsokpomaranč
1 lyžicatekutý med
2 lyžicepomarančová šťava
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
2 lyžiceolivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, pridáme ingrediencie na marinádu, premiešame a necháme min. hodinu odležať.
  2. Potom na troške rozpáleného oleja restujeme z oboch strán 7 minút. Podľa potreby dosolíme.
  3. Suroviny na zálievku vyšľaháme metličkou.
  4. Na tanier dáme šalát, prelejeme zálievkou, pridáme mäso a kúsky pomaranča. Môžeme pokvapkať balzamikom.
  5. Podávame s bagetkou.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť