Šalát s kuracím mäsom a pomarančom

Pridal: rebeka, 2.1.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Šaláty s mäsom, Šaláty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Len tak zľahka po Vianociach. Jemné kuracie mäsko marinované v marináde a opečené na troške olivového oleja s chutnou ľahkou zeleninou. Ja pridávam do šalátov aj pár kvapiek citrónovej šťavy, aby bol svieži a ak nenájdem doma citrón, šupnem tam pomaranč. Skúste a uvidíte, že táto kombinácia zeleniny, ovocia a kuracieho mäska vám zachutí. Samozrejme chrumkavá bagetka a pár kvapiek balsamica nesmie tiež chýbať. Autor: Rebeka (Naďa I.)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 2.1.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Šaláty s mäsom, Šaláty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Na mäso:
200 gkuracie prsia
1 lyžičkasójová omáčka
1 lyžičkaworcersterská omáčka
2 lyžičkykorenie "Čarodějka"
2 lyžiceolivový olej
2 lyžicepomarančová šťava
2 lyžičkysolamyl
Na šalát a zálievku:
150 gzmes listových šalátov
kúsokpomaranč
1 lyžicatekutý med
2 lyžicepomarančová šťava
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
2 lyžiceolivový olej
- Mäso nakrájame na väčšie kúsky, pridáme ingrediencie na marinádu, premiešame a necháme min. hodinu odležať.
- Potom na troške rozpáleného oleja restujeme z oboch strán 7 minút. Podľa potreby dosolíme.
- Suroviny na zálievku vyšľaháme metličkou.
- Na tanier dáme šalát, prelejeme zálievkou, pridáme mäso a kúsky pomaranča. Môžeme pokvapkať balzamikom.
- Podávame s bagetkou.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Salát s kuřecím masem a pomerančem.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csirkés-narancsos saláta.
KOMENTÁRE K RECEPTU