NajRecept.sk Prílohy Ryža Na sladko Ryžový nákyp s marhuľami a tvarohom
Ryžový nákyp s marhuľami a tvarohom
Recept Ryžový nákyp s marhuľami a tvarohom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   24.9.2020

Ryžový nákyp s marhuľami a tvarohom

Tak toto je jedlo môjho detstva. Ani si nespomínam, kedy som tento recept robila doma. Pamätám si na neho zo školskej jedálne. Vždy sme k tomu dostali aj téglik mlieka a jogurtu. Ak som vo Vás vzbudila spomienky, tak šup do kuchyne a uvarte si toto luxusné jedlo, do ktorého môžete pridať rôzne ovocie. Ja mám najradšej marhule, ale v školskej jedálni nám ho zvykli robievať s čerešňami. Autor: Mineralka

Suroviny
550 g
ryža
8 dcl
mlieko
3 lyžice
maslo
štipka
soľ
200 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
6 ks
vajce
250 g
tvaroh
podľa chuti
kryštálový cukor
1 ks
citrón - kôra
marhuľový kompót
na posypanie
škoricový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umytú ryžu zalejeme mliekom, pridáme maslo, soľ a za stáleho miešania (bez miešania sa mlieko pripáli) uvaríme ryžu do mäkka.
  2. Vajcia si oddelíme. Bielky vyšľaháme s cukrom a do vyšľahaného snehu zamiešame žĺtky, pridáme teplú uvarenú ryžu, dobre premiešame.
  3. Polovicu hmoty dáme do menšieho hlbokého plechu vymasteného maslom a vysypaného strúhankou.
  4. Navrstvíme tvaroh ochutený cukrom podľa chuti, poukladáme scedené kompótové ovocie a zakryjeme zvyšnou ryžovo-vaječnou hmotou.
  5. Povrch posypeme škoricovým cukrom.
  6. Pečieme na 180 stupňov cca 30 min.
  7. Podávame poliate kompótovou šťavou, prípadne sirupom alebo ozdobené ovocím.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár