Ryžový nákyp s marhuľami a tvarohom

Recept Ryžový nákyp s marhuľami a tvarohom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak toto je jedlo môjho detstva. Ani si nespomínam, kedy som tento recept robila doma. Pamätám si na neho zo školskej jedálne. Vždy sme k tomu dostali aj téglik mlieka a jogurtu. Ak som vo Vás vzbudila spomienky, tak šup do kuchyne a uvarte si toto luxusné jedlo, do ktorého môžete pridať rôzne ovocie. Ja mám najradšej marhule, ale v školskej jedálni nám ho zvykli robievať s čerešňami. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

550 gryža
8 dclmlieko
3 lyžicemaslo
štipkasoľ
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
6 ksvajce
250 gtvaroh
podľa chutikryštálový cukor
1 kscitrón - kôra
marhuľový kompót
na posypanieškoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umytú ryžu zalejeme mliekom, pridáme maslo, soľ a za stáleho miešania (bez miešania sa mlieko pripáli) uvaríme ryžu do mäkka.
  2. Vajcia si oddelíme. Bielky vyšľaháme s cukrom a do vyšľahaného snehu zamiešame žĺtky, pridáme teplú uvarenú ryžu, dobre premiešame.
  3. Polovicu hmoty dáme do menšieho hlbokého plechu vymasteného maslom a vysypaného strúhankou.
  4. Navrstvíme tvaroh ochutený cukrom podľa chuti, poukladáme scedené kompótové ovocie a zakryjeme zvyšnou ryžovo-vaječnou hmotou.
  5. Povrch posypeme škoricovým cukrom.
  6. Pečieme na 180 stupňov cca 30 min.
  7. Podávame poliate kompótovou šťavou, prípadne sirupom alebo ozdobené ovocím.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť