,,Rybí,, šalát z králika

Pridal: Danula Vašíčková, 2.1.2021
Kategorie: Sviatočné pečenie, Králičie mäso, Mäso, Silvester a Nový rok, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tak zase po čase nás prepadla chuť na tento falošný rybí šalát. "Ferdo", ako som si ho pracovne nazvala, bol obrí králičí samec, takže ho bol plný hrniec a vo finále som šalát miešala v šalátovej mise. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 2.1.2021
Kategorie: Sviatočné pečenie, Králičie mäso, Mäso, Silvester a Nový rok, Šaláty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
1 kscelý vypitvaný králik
3 kscibuľa
3 ksbobkový list
10 guličiekcelé čierne korenie
5 guličieknové korenie
1 vrchovatá lyžičkasoľ
0,5 locot
1 lvoda
1 pohárikMoravanka
asi 2 lyžičkyhorčica
podľa chutimajonéza
podľa chutitatárska omáčka
na dochuteniesoľ
na dochuteniecukor
na dochuteniemleté čierne korenie
- Mäso uvaríme vo vode s octom a korením (ja varím v tlakovom hrnci asi 3/4 hodiny a potom nechám dôjsť) a potom necháme v chladnejšej miestnosti odležať aj s nálevom cca 8 hodín.
- Potom mäso vyberieme, odkostíme a necháme väčšie kúsky, aby sa pri miešaní úplne nerozpadlo.
- Pridáme cibuľu, pokrájanú zeleninu, horčicu, majonézu a tatársku omáčku a dochutíme.
- Túto pochúťku možno vyčarovať aj z kuracích stehien bez kože, tie sa ale varia o niečo kratšie.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s ,,Rybí,, salát z králíka.
KOMENTÁRE K RECEPTU