NajRecept.sk Mäso Králičie mäso ,,Rybí,, šalát z králika
,,Rybí,, šalát z králika
Recept ,,Rybí,, šalát z králika
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   2.1.2021

,,Rybí,, šalát z králika

Tak zase po čase nás prepadla chuť na tento falošný rybí šalát. "Ferdo", ako som si ho pracovne nazvala, bol obrí králičí samec, takže ho bol plný hrniec a vo finále som šalát miešala v šalátovej mise. Autor: Danka

15 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
celý vypitvaný králik
3 ks
cibuľa
3 ks
bobkový list
10 guličiek
celé čierne korenie
5 guličiek
nové korenie
1 vrchovatá lyžička
soľ
0,5 l
ocot
1 l
voda
1 pohárik
Moravanka
asi 2 lyžičky
horčica
podľa chuti
majonéza
podľa chuti
tatárska omáčka
na dochutenie
soľ
na dochutenie
cukor
na dochutenie
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso uvaríme vo vode s octom a korením (ja varím v tlakovom hrnci asi 3/4 hodiny a potom nechám dôjsť) a potom necháme v chladnejšej miestnosti odležať aj s nálevom cca 8 hodín.
  2. Potom mäso vyberieme, odkostíme a necháme väčšie kúsky, aby sa pri miešaní úplne nerozpadlo.
  3. Pridáme cibuľu, pokrájanú zeleninu, horčicu, majonézu a tatársku omáčku a dochutíme.
  4. Túto pochúťku možno vyčarovať aj z kuracích stehien bez kože, tie sa ale varia o niečo kratšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár