Rumové venčeky

Recept Rumové venčeky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vianočné recepty sú známe tým, že ide do nich veľa rumu. Rum sa obvykle pridával do receptov ako konzervant. Krémy s rumom vydržali aj mesiac a preto sa týmto krémom plnilo suché pečivo, pretože sa vedelo, že vydrží dlhšie a gazdinky nemusia piecť na viackrát. Ja som robila orieškový krém s rumom. Dala som iba 1 lyžicu, ale bolo ho naoazj dosť cítiť. Ak by to mali papať deti, dala by som rumovou esenciu, aby viete, neboli ako z divých vajec :) Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

210 ghladká múka
70 gpráškový cukor
140 gtuk
2 ksžĺtok

Náplň:

250 gpráškový cukor
30 gmleté vlašské orechy
25 gmaslo
1 tabuľkanastrúhaná mliečna čokoláda
1 lyžicarum
4 lyžicemlieko (podľa potreby i viac)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krém:
    Všetko sa zmieša dohromady, najlepšie rukami.
  2. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  3. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kvietky, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (180 st. max. 15 min.).
  4. Náplň vložíme do vrecúška s hviezdicovou trubičkou a na upečené kvietky nastriekame koliesko.
  5. Doprostred dáme marmeládu. Náplň sa už nepečie, nechá sa len cez noc zaschnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť