Rumové venčeky

Pridal: Petra H, 6.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vianočné recepty sú známe tým, že ide do nich veľa rumu. Rum sa obvykle pridával do receptov ako konzervant. Krémy s rumom vydržali aj mesiac a preto sa týmto krémom plnilo suché pečivo, pretože sa vedelo, že vydrží dlhšie a gazdinky nemusia piecť na viackrát. Ja som robila orieškový krém s rumom. Dala som iba 1 lyžicu, ale bolo ho naoazj dosť cítiť. Ak by to mali papať deti, dala by som rumovou esenciu, aby viete, neboli ako z divých vajec :) Autor: Petra H.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 6.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Suroviny:
210 ghladká múka
70 gpráškový cukor
140 gtuk
2 ksžĺtok
Náplň:
250 gpráškový cukor
30 gmleté vlašské orechy
25 gmaslo
1 tabuľkanastrúhaná mliečna čokoláda
1 lyžicarum
4 lyžicemlieko (podľa potreby i viac)
- Krém:
Všetko sa zmieša dohromady, najlepšie rukami. - Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
- Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kvietky, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (180 st. max. 15 min.).
- Náplň vložíme do vrecúška s hviezdicovou trubičkou a na upečené kvietky nastriekame koliesko.
- Doprostred dáme marmeládu. Náplň sa už nepečie, nechá sa len cez noc zaschnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rumové věnečky.
KOMENTÁRE K RECEPTU