NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Rumové venčeky
Rumové venčeky
Recept Rumové venčeky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   6.10.2020

Rumové venčeky

Vianočné recepty sú známe tým, že ide do nich veľa rumu. Rum sa obvykle pridával do receptov ako konzervant. Krémy s rumom vydržali aj mesiac a preto sa týmto krémom plnilo suché pečivo, pretože sa vedelo, že vydrží dlhšie a gazdinky nemusia piecť na viackrát. Ja som robila orieškový krém s rumom. Dala som iba 1 lyžicu, ale bolo ho naoazj dosť cítiť. Ak by to mali papať deti, dala by som rumovou esenciu, aby viete, neboli ako z divých vajec :) Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

210 g
hladká múka
70 g
práškový cukor
140 g
tuk
2 ks
žĺtok

Náplň:

250 g
práškový cukor
30 g
mleté vlašské orechy
25 g
maslo
1 tabuľka
nastrúhaná mliečna čokoláda
1 lyžica
rum
4 lyžice
mlieko (podľa potreby i viac)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krém:
    Všetko sa zmieša dohromady, najlepšie rukami.
  2. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  3. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kvietky, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (180 st. max. 15 min.).
  4. Náplň vložíme do vrecúška s hviezdicovou trubičkou a na upečené kvietky nastriekame koliesko.
  5. Doprostred dáme marmeládu. Náplň sa už nepečie, nechá sa len cez noc zaschnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár