Rožteky zo šľahačkového cesta

Recept Rožteky zo šľahačkového cesta

Pridal: rebeka, 7.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Robím skúšku na vianočné pečenie. Tieto rožteky nerobím len na Martina, ale hlavne na Vianoce. Každý ich miluje. Sú krehké, chutné a s tou orieškovou náplňou sú na zožratie. Zmiznú z krabičky hneď ako prvé, takže ich vždy robievam z dvojnásobnej dávky. Rožteky miznú rýchlosťou blesku! Vianočné pečivo oproti týmto rožtekom je nič. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 7.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Múčniky

SUROVINY

Na cesto:

540 gpolohrubá múka
360 gHera
tégliksmotana na šľahanie
štipkasoľ

Na náplň:

150 gpomleté vlašské orechy
150 gpráškový cukor
1 ksbielok
1 lyžicarum
na potretiežĺtok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do múky nastrúhame tuk, pridáme zvyšok ingrediencií a ručne alebo v robote vypracujeme vláčne cesto. Odložíme v mikroténovom sáčku do chladničky a pripravíme si plnku. Jednoducho tak, že suroviny na náplň premiešame v miske.
  2. Cesto rozdelíme na 6 dielov a každý diel malým valčekom rozvaľkáme do kruhu. Výška cesta je cca 4 mm. Radielkom vykrojíme 8 valčekov a na širšiu stranu dáme lyžičku plnky. Zmotáme do tvaru rohlíčka, kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom.
  3. Dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečieme cca 20 minút. Horúce pocukrujeme.
    S cestom sa veľmi dobre pracuje, nie je ani potrebné podsypávať dosku.
  4. Cesto je krehučké, náplň lahodná.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť