Rozprávková malinová torta

Recept Rozprávková malinová torta

Pridal: adkas, 19.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Maliny, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelý tvarohovo ovocný dezert. Nielen pekne vyzerá, ale aj chutí. Môžete tortu pripraviť aj ako nepečenú a to tak, že klasické cesto nahradíte mletými sušienkami s maslom. Autor: adkas

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 19.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Maliny, Podľa ovocia

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
100 gpráškový cukor
100 gpolohrubá múka
3 lyžicekakao
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
2 lyžiceolej

Malinová hmota:

350 gmrazené maliny
2 lyžicepráškový cukor
150 mlvoda
2 bal.malinové želé

Tvarohová hmota:

500 gtvaroh
250 gmascarpone
300 gkyslá smotana
120 gpráškový cukor
20 gželatína
100 mlvoda

Ďalej:

na ozdobumaliny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 18 cm a tortovú formu s priemerom 24 cm. V menšej pripravíme želé, vo väčšej celú tortu.
  2. Najskôr pripravíme malinové želé. Malinové želé zalejeme vodou a za stáleho miešania ohrievame na miernom ohni, kým sa nerozpustí - pozor, želé nevaríme. Maliny rozmixujeme s práškovým cukrom a prilejeme mierne ochladené malinové želé. Ak nechcete zrniečka v malinovej hmote, prepasírujeme cez sito.
  3. Všetko spolu premiešame a vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou tak, aby konce pretŕčeli cez steny. Odložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín. Najlepšie je pripraviť malinové želé deň vopred.
  4. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Premiešame a vylejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm. Dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 175 stupňov cca 15 minút. Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.
  5. Želatínu zalejeme 150 ml vriacej vody a miešame, kým sa rozpustí. Necháme bokom vychladnúť. Tvaroh, mascarpone, smotanu a práškový cukor vymiešame mixérom, pridáme za stáleho miešania ochladený, ale stále tekutú želatínu. Krátko šľaháme mixérom.
  6. Do čistej tortovej formy dáme úplne vychladený korpus, z ktorého sme stiahli papier na pečenie. Korpus prikryjeme tretinou tvarohovej hmoty. Zo želé opatrne odstránime fóliu a preložíme do tortovej formy na tvarohovú plnku. Prikryjeme opatrne zvyšným krémom a odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny.

Môj blog: Adkas

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť