NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Rozlietaný vtáčik s jasmínovou ryžu
Rozlietaný vtáčik s jasmínovou ryžu
Recept Rozlietaný vtáčik s jasmínovou ryžu
Danula Vašíčková    ·   7.5.2021

Rozlietaný vtáčik s jasmínovou ryžu

Áno, viem, vtáčiky sa vždy robievali do rolky, ale tak, kto na to nemá nervy ako ja, tak si môže uvariť aj rozlietaného vtáčika na tanieri. Mäso je klasicky na plátky, naklepané a sprudka opečené a v omáčke pekne "plávajú" všetky suroviny, ktoré mali byť pôvodne pekne naskladané vnútri. Podávala som s jasmínovou ryžou, obed ako lusk. Autor: Danka

Suroviny
pliecko
masox
párok
anglická slanina
sterilizovaná uhorka
hladká múka
varené vajce
soľ
korenie
sójovka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bravčové mäso nakrájame na plátky a naklepeme (dnes som použila pliecko), osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme na panvici.
  2. Potom naskladáte do tlakového hrnca, zalejte vodou, aby bolo mäso ponorené, pridám masox, soľ, na kolieska pokrájané párky, anglickú slaninu (na kocky), sterilizované uhorky (na plátky). Varím asi 20 minút, potom vypnem a nechám dôjsť.
  3. Mäso vyberiem, odoberiem si do hrnčeka trochu vývaru, nechám vychladnúť a potom v ňom rozmiešame múku, vlejeme späť do hrnca a prevaríme, nakoniec pridám do omáčky na kocky pokrájané varené vajcia a dochutíme (soľ, korenie, sójovka).
  4. Ak chcem, aby mäso zostalo pekne vcelku, ohrievam ho v miske v mikrovlnke a prelievam omáčkou až na tanieri. Alebo vložím mäso späť do hotovej omáčky a prehrejte všetko dohromady (mäso sa potom málinko rozpadne).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár