Rozlietaný vtáčik s jasmínovou ryžu
Áno, viem, vtáčiky sa vždy robievali do rolky, ale tak, kto na to nemá nervy ako ja, tak si môže uvariť aj rozlietaného vtáčika na tanieri. Mäso je klasicky na plátky, naklepané a sprudka opečené a v omáčke pekne "plávajú" všetky suroviny, ktoré mali byť pôvodne pekne naskladané vnútri. Podávala som s jasmínovou ryžou, obed ako lusk. Autor: Danka
Pridal: Danula Vašíčková, 7.5.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
pliecko
masox
párok
anglická slanina
sterilizovaná uhorka
hladká múka
varené vajce
soľ
korenie
sójovka
- Bravčové mäso nakrájame na plátky a naklepeme (dnes som použila pliecko), osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme na panvici.
- Potom naskladáte do tlakového hrnca, zalejte vodou, aby bolo mäso ponorené, pridám masox, soľ, na kolieska pokrájané párky, anglickú slaninu (na kocky), sterilizované uhorky (na plátky). Varím asi 20 minút, potom vypnem a nechám dôjsť.
- Mäso vyberiem, odoberiem si do hrnčeka trochu vývaru, nechám vychladnúť a potom v ňom rozmiešame múku, vlejeme späť do hrnca a prevaríme, nakoniec pridám do omáčky na kocky pokrájané varené vajcia a dochutíme (soľ, korenie, sójovka).
- Ak chcem, aby mäso zostalo pekne vcelku, ohrievam ho v miske v mikrovlnke a prelievam omáčkou až na tanieri. Alebo vložím mäso späť do hotovej omáčky a prehrejte všetko dohromady (mäso sa potom málinko rozpadne).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rozlítaný ptáček s jasmínovou rýži.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rouladenpfanne mit Jasminreis an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Puha sertésszelet rizzsel.
KOMENTÁRE K RECEPTU