Roláda z cvikly

Recept Roláda z cvikly
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasická slaná roláda sa pripravuje z tvrdého syra, no čo tak pripraviť si roládu z cvikly, zemiakov, vajíčka, mrkvy a iných dobrôt? Vyskúšajte!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4 ksväčšia cvikla
4 ksmrkva
3 kszemiaky
2 ksvajce
1 ksúdená ryba
1 kscibuľa
100 gmajonéza/kyslá smotana
soľ
čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cviklu, zemiaky a mrkvu uvaríme vo vode do mäkka. Vajíčka uvaríme natvrdo.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a údenú rybu tiež. Spolu zmiešame.
  3. Uvarenú cviklu očistíme a na jemnom strúhadle nastrúhame.
  4. Zemiaky, mrkvu a uvarené vajíčko nastrúhame na jemnom strúhadle.
  5. Pripravíme si potravinársku fóliu, navrstvíme cviklu a pekne uhladíme. Na cviklu navrstvíme nastrúhanú mrkvu a ochutíme soľou a korením. Natrieme majonézu a navrstvíme postrúhané zemiaky. Znovu natrieme majonézu a navrstvíme postrúhané vajíčka. Osolíme, okoreníme podľa chuti a nakoniec do stredu navrstvíme údenú rybu zmiešanú s cibuľou.
  6. Pomocou fólie roládu zvinieme a odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny (najlepšie je odložiť ju na celú noc) a podávame. Dobrú chuť!

* Nezabúdame, že vrstvy musia byť stále tenšie. Najhrubšia vrstva je prvá - cvikla, o niečo tenšia je vrstva mrkvy a tak ďalej. Najtenšia vrstva je vrstva vajíčok.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť