Roláda s mandarínkou a vanilkovým krémom

Recept Roláda s mandarínkou a vanilkovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchla, jednoduchá a, hlavne, chutná roláda. Vnútri mandarínkové prekvapenie. Mňam!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
5 lyžíckryštálový cukor
5 lyžícpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
1 lyžicakakao
štipkasoľ
2 lyžicešťava z mandarínky

Krém:

400 mlmlieko
1 ksžĺtok
1 bal.vanilkový puding
1 bal.vanilkový cukor
5 lyžíckryštálový cukor
1 lyžicahladká múka/kukuričný škrob
150 gmaslo
7 ksmandarínka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka a žĺtka oddelíme. Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu so štipkou soli.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme šťavu z mandarínky a postupne pridávame sypké suroviny - múku, zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 - 15 minút.
  4. Upečené cesto vyberieme a ihneď preložíme na vlhkú utierku. Spolu s utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  5. Krém:
    300 ml mlieka ohrejeme. Vo zvyšnom mlieku vymiešame 1 žĺtok, pudingový prášok, kryštálový a vanilkový cukor spolu s kukuričným škrobom (alebo hladkou múkou) tak, aby sme nemali hrudky. Keď máme mlieko teplé, pridáme mlieko s pudingom a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
  6. Uvarený hustý krém necháme mierne vychladnúť a pridáme maslo. Miešaním ho rozpustíme.
  7. Vychladnutý korpus opatrne rozvinieme, navrstvíme krém a na jeden kraj naukladáme mandarínky. Pevne zrolujeme a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť