Rohlíčky z kyslej smotany plnené makovo lekvárovou plnkou

Recept Rohlíčky z kyslej smotany plnené makovo lekvárovou plnkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak toto bolo naozaj jedno veľké sladké dobrodružstvo. Najskôr som chcela do cesta dať miesto kyslej smotany biely jogurt, no zistila som, že v chladničke už žiadny biely jogurt nemám, tak som musela zaimprovizovať a využiť kyslú smotanu. Rohlíčku sú krehké a zároveň chrumkavé, sú fantastické. Autor: MIneralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
200 gmaslo
1 ksvajce
150 gkyslá smotana
štipkasoľ
1 bal.prášok do pečiva
na potretievajce

Plnka:

mak
lekvár
práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracuje guličku, ktorú odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Potom rozvaľkáme na tenší plát, ktorý nakrájame na rovnako široké plátky.
  3. Na každý plátok nansieme plnku, ktorú pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny: mak, lekvár a práškový cukor v pomere ako nám vyhovuje.
  4. Preložíme a jemne zatlačíme aby sme vytvorili plneného hada. Nakrájame na rovnako veľké kúsky a ukladáme na papierom vyložený plech.
  5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút - sledujeme.
  6. Po upečení poprášime práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť