Ríbezľový koláč od Romči

Recept Ríbezľový koláč od Romči
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

K narodeninám, k meninám, k nedeľnému pohosteniu pre rodinu alebo kamarátov, kedykoľvek a kdekoľvek. Koláčikov nikdy nie je dosť a nepotrebujete ani špeciálnu príležitosť na to, aby ste pohostili svojich najbližších. Pekla som tento fantastický ovocný koláč. Vyskúšajte a pochutnáte si:) Autor: Romča

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

4 ksvajce
160 gcukor
4 lyžiceolej
160 ghladká múka

Náplň:

750 gtvaroh v kocke
250 gsmotana na šľahanie
cca 100 gríbezľová zaváranina
podľa chuticukor
7 plátkovželatína

Poleva:

100 gríbezľová zaváranina
2 lyžicevoda alebo rum
2 plátkyželatína

Na dokončenie:

1 lyžicazaváranina
1 lyžicavoda alebo rum
3 lyžicestrúhaná čokoláda

Na hoblinky:

50 gdvojfarebná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme do tuha s cukrom, potom pridáme za stáleho šľahania postupne olej, žĺtky a múku. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm.Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 35 minút. Pre istotu skúsime špajdľou.
  2. Tvaroh, šľahačku a zaváraninu vyšľaháme, podľa chuti prisladíme. Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do náplne.
  3. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a rozkrojíme. Jeden diel korpusu vrátime do formy a po obvode dáme pruh papiera na pečenie. Nalejeme náplň a priklopíme druhým dielom korpusu.
  4. Zaváraninu rozriedime tekutinou a dobre premiešame, pridáme želatínu a polejeme tortu. Tortu uložíme do chladničky najlepšie cez noc.
  5. Stuhnutú tortu vyberieme z formy. Zaváraninu s troškou vody alebo rumu dobre premiešame a štetčekom potrieme boky torty a pomocou špachtličky nanesieme postrúhanú čokoládu.
  6. Škrabkou nastrúhame z dvojfarebnej čokolády hoblinky na povrch torty.
    Dobrá rada. Ak máte v zaváranine drobné kúsky a chcete, aby bola hladká, vyklopte ju do kastrólika, trochu zohrejte s troškou vody, premiešajte a prelejte cez jemné sitko.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť