NajRecept.sk Torty Sladké torty Ríbezľový koláč od Romči
Ríbezľový koláč od Romči
Recept Ríbezľový koláč od Romči
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Romča Važa Romča Važa    ·   26.9.2020

Ríbezľový koláč od Romči

K narodeninám, k meninám, k nedeľnému pohosteniu pre rodinu alebo kamarátov, kedykoľvek a kdekoľvek. Koláčikov nikdy nie je dosť a nepotrebujete ani špeciálnu príležitosť na to, aby ste pohostili svojich najbližších. Pekla som tento fantastický ovocný koláč. Vyskúšajte a pochutnáte si:) Autor: Romča

80 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

4 ks
vajce
160 g
cukor
4 lyžice
olej
160 g
hladká múka

Náplň:

750 g
tvaroh v kocke
250 g
smotana na šľahanie
cca 100 g
ríbezľová zaváranina
podľa chuti
cukor
7 plátkov
želatína

Poleva:

100 g
ríbezľová zaváranina
2 lyžice
voda alebo rum
2 plátky
želatína

Na dokončenie:

1 lyžica
zaváranina
1 lyžica
voda alebo rum
3 lyžice
strúhaná čokoláda

Na hoblinky:

50 g
dvojfarebná čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme do tuha s cukrom, potom pridáme za stáleho šľahania postupne olej, žĺtky a múku. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm.Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 35 minút. Pre istotu skúsime špajdľou.
  2. Tvaroh, šľahačku a zaváraninu vyšľaháme, podľa chuti prisladíme. Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do náplne.
  3. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a rozkrojíme. Jeden diel korpusu vrátime do formy a po obvode dáme pruh papiera na pečenie. Nalejeme náplň a priklopíme druhým dielom korpusu.
  4. Zaváraninu rozriedime tekutinou a dobre premiešame, pridáme želatínu a polejeme tortu. Tortu uložíme do chladničky najlepšie cez noc.
  5. Stuhnutú tortu vyberieme z formy. Zaváraninu s troškou vody alebo rumu dobre premiešame a štetčekom potrieme boky torty a pomocou špachtličky nanesieme postrúhanú čokoládu.
  6. Škrabkou nastrúhame z dvojfarebnej čokolády hoblinky na povrch torty.
    Dobrá rada. Ak máte v zaváranine drobné kúsky a chcete, aby bola hladká, vyklopte ju do kastrólika, trochu zohrejte s troškou vody, premiešajte a prelejte cez jemné sitko.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár