Rezy s vaječným likérom

Pridal: Petra H, 21.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Zákusky, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Narodeniny sa predsa nemôžu zaobísť bez sladkého dezertu. Tortu som v pláne nemala, ale nejaký slávnostnejší zákusok, to áno. Podmienka bola stanovená - mamiiiii, hlavne veľa krému. Tak voľba padla na tento likérový rez. Skúste aj vy. Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 21.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Zákusky, Dezerty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
5 ksvajce
130 gkrupicový cukor
5 lyžícolej
160 ghladká múka
2 lyžicekakao
na potretiemarmeláda
Krém:
800 mlmlieko
3 bal.zlatý klas
podľa chuticukor
200 mlvaječný koňak
250 gmaslo
3 lyžicepráškový cukor
Parížska šľahačka:
500 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicekakao
podľa chuticukor
- Bielky vyšľaháme s krupicovými cukrom na pevný sneh. Žĺtky rozšľaháme metličkou a zašľaháme do bielkov. Potom primiešame olej a zľahka vmiešame hladkú múku premiešanú s kakaom. Cesto dáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu o veľkosti 38x25cm a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu cca 25 min. Po upečení necháme vychladnúť.
- Z mlieka, cukru a pudinkových práškov uvaríme puding, do horúceho vmiešame vaječný koňak, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s 3 lyžicami cukru a zašľaháme vychladnutý puding. Krém rozotrieme na marmeládou potretý plát.
- Šľahačku vyšľaháme, zašľaháme do nej cukor a kakao a natrieme na krém.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Řezy s vaječným likérem.
KOMENTÁRE K RECEPTU