Rezy s vaječným likérom

Recept Rezy s vaječným likérom

Pridal: Petra H, 21.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Zákusky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Narodeniny sa predsa nemôžu zaobísť bez sladkého dezertu. Tortu som v pláne nemala, ale nejaký slávnostnejší zákusok, to áno. Podmienka bola stanovená - mamiiiii, hlavne veľa krému. Tak voľba padla na tento likérový rez. Skúste aj vy. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 21.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Zákusky, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
130 gkrupicový cukor
5 lyžícolej
160 ghladká múka
2 lyžicekakao
na potretiemarmeláda

Krém:

800 mlmlieko
3 bal.zlatý klas
podľa chuticukor
200 mlvaječný koňak
250 gmaslo
3 lyžicepráškový cukor

Parížska šľahačka:

500 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicekakao
podľa chuticukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s krupicovými cukrom na pevný sneh. Žĺtky rozšľaháme metličkou a zašľaháme do bielkov. Potom primiešame olej a zľahka vmiešame hladkú múku premiešanú s kakaom. Cesto dáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu o veľkosti 38x25cm a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu cca 25 min. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Z mlieka, cukru a pudinkových práškov uvaríme puding, do horúceho vmiešame vaječný koňak, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s 3 lyžicami cukru a zašľaháme vychladnutý puding. Krém rozotrieme na marmeládou potretý plát.
  3. Šľahačku vyšľaháme, zašľaháme do nej cukor a kakao a natrieme na krém.
  4. Povrch hnedej šľahačky ozdobíme zubatou stierkou, pokvapkáme vaječným likérom a posypeme čokoládovou ryžou. Necháme stuhnúť v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť