Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou

Recept Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou

Pridal: Lacusin, 16.10.2020

Kategorie: Múčniky

FOTKA OD VÁS
Recept Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkouRecept Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rezy sú luxusné, piekla som na rodinnú oslavu, všetci chceli recept! Niečo tak dobrého, a pritom jednoduchého na prípravu, som dlho nejedla ani v cukrárni.

FOTKA OD VÁS
Recept Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkouRecept Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou

Pridal: Lacusin, 16.10.2020

Kategorie: Múčniky

SUROVINY

Korpus:

5 ksvajce
3 lyžicekrupicový cukor
2 lyžiceolej
2 lyžicehorúca voda
5 lyžícpolohrubá múka
2 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

750 mlmlieko
3 ksZlatý klas
200 mlvaječný koňak
250 gmaslo
3 lyžicepráškový cukor

Parížska šľahačka:

2 kelímkysmotana na šľahanie
1 lyžicacukor
2 lyžicekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky šľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor a šľaháme do pevnej peny. Potom po jednom prišľaháme žĺtky, potom olej a vodu. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
  2. Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre (asi 10 minút).
  3. Na krém dáme variť 600 ml mlieka. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingy a cukor, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do horúceho vmiešame vaječný koňak. Necháme vychladnúť.
  4. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme dobiela. Krém natrieme na korpus.
  5. Parížsku šľahačku pripravíme tak, že obe šľahačky vlejeme do misy, pridáme kakao a cukor a šľaháme do tuha. S 40% šľahačkou to ide ľahko.
  6. Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a pokvapkáme vaječným koňakom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť