NajRecept.sk Dezerty Múčniky Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou
Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou
Recept Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou
Lacusin Lacusin    ·   16.10.2020

Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou

Rezy sú luxusné, piekla som na rodinnú oslavu, všetci chceli recept! Niečo tak dobrého, a pritom jednoduchého na prípravu, som dlho nejedla ani v cukrárni.

Suroviny

Korpus:

5 ks
vajce
3 lyžice
krupicový cukor
2 lyžice
olej
2 lyžice
horúca voda
5 lyžíc
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

750 ml
mlieko
3 ks
Zlatý klas
200 ml
vaječný koňak
250 g
maslo
3 lyžice
práškový cukor

Parížska šľahačka:

2 kelímky
smotana na šľahanie
1 lyžica
cukor
2 lyžice
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky šľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor a šľaháme do pevnej peny. Potom po jednom prišľaháme žĺtky, potom olej a vodu. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
  2. Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre (asi 10 minút).
  3. Na krém dáme variť 600 ml mlieka. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingy a cukor, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do horúceho vmiešame vaječný koňak. Necháme vychladnúť.
  4. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme dobiela. Krém natrieme na korpus.
  5. Parížsku šľahačku pripravíme tak, že obe šľahačky vlejeme do misy, pridáme kakao a cukor a šľaháme do tuha. S 40% šľahačkou to ide ľahko.
  6. Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a pokvapkáme vaječným koňakom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár