Rezy PRIBINÁČIK

Recept Rezy PRIBINÁČIK
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce rezy Pribináčik. Tvarohová plnka a na vrchu krémová čokoládová poleva. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Potrebujeme na veľký plech:

5 ksvajce
250 gpolohrubá múka
200 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1,5 dclolej
1,5 dclmlieko
1 bal.kypriaci prášok
3 lyžicekakao

Tvarohová plnka:

750 gjemný tvaroh
150-200 ml /množstvo záleží od tvarohu/šľahačka
1 bal.stužovač šľahačky
4 bal.vanilkový cukor
3 lyžicepráškový cukor

Čokoládová poleva:

250 mlsmotana
200 gčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky si do peny vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Počas miešania pomaly prilievame mlieko a olej. Z bielkov vymiešame tuhý sneh.V miske si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva a mixérom dobre zamiešame do žĺtkov. Ručne vmiešame tuhý sneh a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 stupňov kým nám cesto nezhnedne a kraje sa neoddeľujú od plechu, cca 25 min.
  2. Cesto necháme vychladnúť a medzi tým si dobre dohladka vyšľaháme tvaroh s vanilkovým a práškovým cukrom, pridáme tekutú smotanu/ toľko, aby tvaroh nebol riedky/ a stužovač šľahačky a poriadne prešľaháme.
  3. Tvarohovú hmotu natrieme na cesto vyhladíme a necháme stuhnúť tak cca 30 min. v chladničke. Medzi tým si čokoládu rozpustíme v šľahačkovej smotane, privedieme k varu a za občasného miešania necháme vychladnúť tak, aby čokoláda zostala tekutá a dala sa na tvarohovú náplň naliať.
  4. Môžeme ozdobiť bielou čokoládou, alebo podľa fantázie. Koláč necháme odležať v chlade /najlepšie cez noc/ a krájame horúcim zúbkovaným nožom, ktorý si po každom reze utierame. Dobrú chuť!

* TIP: Najlepšie sa krája, keď si ho dáte pred krájaním do mrazničky.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť