NajRecept.sk Dezerty Múčniky Rezy - Čierna ruža
Rezy - Čierna ruža
Recept Rezy - Čierna ruža
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Kvietok278 Kvietok278    ·   13.3.2021

Rezy - Čierna ruža

Roláda v tmavom ceste, plnená marmeládou s krémovou náplňou a čokoládovou polevou. Jednoduchý a rýchly koláčik s lahodnou chuťou.

Suroviny

Suroviny na roládu:

2 ks
vajce
40 g
kryštálový cukor
40 g
polohrubá múka

Tmavé cesto:

2 ks
vajce
62,5 g
hera
60 g
práškový cukor
10 g
kakao
20 g
orechy
1/2 bal.
prášku do pečiva
30 g
polohrubá múka

Krém:

1/2 bal.
vanilkový puding
200 m
mlieko
100 g
práškový cukor
125 g
hera
150 g
marmeláda

Poleva:

1 bal.
tmavá čokoláda
2 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si suroviny. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku, krátko premiešame.
  2. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 32 cm x 23 cm vyložený papierom na pečenie, dáme piecť pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
  3. Z upečeného cesta stiahneme papier.
  4. Cesto na roládu dáme na čistý papier a stočíme ho najprv z jednej a potom z druhej strany, necháme vychladnúť.
  5. Na tmavé cesto si dáme vyšľahať maslo alebo Heru s cukrom. Pridáme žĺtky, bielka odložíme bokom. Pridáme zmes múky, orechov, prášku do pečiva a kakaa.
  6. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Sneh pridáme k tmavému cestu a opatrne premiešame, odložíme bokom.
  7. Vychladnuté cesto na roládu rozvinieme, potrieme marmeládou. Stočíme najprv z jednej potom z druhej strany. Rozrežeme na polovicu po dĺžke. Rolády otočíme spojom nadol, aby sa neotvárali.
  8. Rozrežeme na toľko častí, aby rolády vošli na plech, rovnomerne uložíme a pomocou lyžice dávame medzi rolády tmavé cesto, ktoré je trochu hustejšie, ale takto je to správne. Ja som použila plech s rozmermi 23 cm x 23 cm. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút, pred koncom pečenia prikryjeme papierom na pečenie, aby rolády veľmi nestmavli.
  9. Medzitým dáme polovicu mlieka na oheň zovrieť, v druhej polovici rozmiešame puding.
  10. Maslo alebo Heru vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding.
  11. Vyšľahanú plnku natrieme na koláč.
  12. Polejeme čokoládovou polevou, dáme do chladničky, potom pokrájame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár