Rezy - Čierna ruža

Recept Rezy - Čierna ruža
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Roláda v tmavom ceste, plnená marmeládou s krémovou náplňou a čokoládovou polevou. Jednoduchý a rýchly koláčik s lahodnou chuťou.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny na roládu:

2 ksvajce
40 gkryštálový cukor
40 gpolohrubá múka

Tmavé cesto:

2 ksvajce
62,5 ghera
60 gpráškový cukor
10 gkakao
20 gorechy
1/2 bal.prášku do pečiva
30 gpolohrubá múka

Krém:

1/2 bal.vanilkový puding
200 mmlieko
100 gpráškový cukor
125 ghera
150 gmarmeláda

Poleva:

1 bal.tmavá čokoláda
2 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si suroviny. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku, krátko premiešame.
  2. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 32 cm x 23 cm vyložený papierom na pečenie, dáme piecť pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
  3. Z upečeného cesta stiahneme papier.
  4. Cesto na roládu dáme na čistý papier a stočíme ho najprv z jednej a potom z druhej strany, necháme vychladnúť.
  5. Na tmavé cesto si dáme vyšľahať maslo alebo Heru s cukrom. Pridáme žĺtky, bielka odložíme bokom. Pridáme zmes múky, orechov, prášku do pečiva a kakaa.
  6. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Sneh pridáme k tmavému cestu a opatrne premiešame, odložíme bokom.
  7. Vychladnuté cesto na roládu rozvinieme, potrieme marmeládou. Stočíme najprv z jednej potom z druhej strany. Rozrežeme na polovicu po dĺžke. Rolády otočíme spojom nadol, aby sa neotvárali.
  8. Rozrežeme na toľko častí, aby rolády vošli na plech, rovnomerne uložíme a pomocou lyžice dávame medzi rolády tmavé cesto, ktoré je trochu hustejšie, ale takto je to správne. Ja som použila plech s rozmermi 23 cm x 23 cm. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút, pred koncom pečenia prikryjeme papierom na pečenie, aby rolády veľmi nestmavli.
  9. Medzitým dáme polovicu mlieka na oheň zovrieť, v druhej polovici rozmiešame puding.
  10. Maslo alebo Heru vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding.
  11. Vyšľahanú plnku natrieme na koláč.
  12. Polejeme čokoládovou polevou, dáme do chladničky, potom pokrájame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť