NajRecept.sk Šaláty Zemiakový šalát Rezeň z bravčovej krkovičky a zemiakový šalát bez majonézy
Rezeň z bravčovej krkovičky a zemiakový šalát bez majonézy
Recept Rezeň z bravčovej krkovičky a zemiakový šalát bez majonézy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   12.10.2020

Rezeň z bravčovej krkovičky a zemiakový šalát bez majonézy

Konečne je u nás po dlhej dobe cez víkend pohoda, mier a pokoj, tak som pod vplyvom nostalgickej nálady vytvorila aj tak trošku nostalgický obed... Zemiakový šalát v tejto podobe je moja dnešná premiéra, z domova poznám a robím ten klasický majonézový. Všetkým veľmi chutilo, tak sa o recept podelím aj verejne... Autor: Danka

50 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
cca 800 g
zemiak
1 ks
koreňový petržlen
2 ks
veľká mrkva
1/2 ks
väcšia buľva zeleru
8 ks
sterilizovaná uhorka
2 ks
cibuľa
5 ks
natvrdo uvarené vajce
4 lyžice
plnotučná horčica
100 g
zmäknuté maslo
štipka
soľ
1 lyžička
mleté čierne korenie
2 lyžičky
kryštálový cukor
nálev z uhoriek
krkovička
na trojobal
múka
na trojobal
vajce
na trojobal
strúhanka
na vyprážanie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a vychladnuté olúpeme. Robím to deň vopred, sú potom pevnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Studené zemiaky "prejdeme" kolieskom na šalát alebo nakrájame na väčšie kocky.
    Koreňovú zeleninu povaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Uvarené vajcia rozrežeme a žĺtky vsypeme do misy. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame ho spoločne so žĺtkami do peny, potom vmiešame horčicu, cukor, štipku soli a mleté čierne korenie.
  3. Potom k zmesi vsypeme zemiaky a varenú zeleninu, cibuľu, uhorky a na kocky nakrájané bielky, všetko dôkladne premiešame a zriedime nálevom z uhoriek.
  4. Dochutíme soľou a korením a necháme pri izbovej teplote asi 1 hodinku uležať.
  5. Podávame s rezňom: D - krkovička v trojobale - múka, vajce, strúhanka. Smažíme na oleji.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár