Rezeň z bravčovej krkovičky a zemiakový šalát bez majonézy

Recept Rezeň z bravčovej krkovičky a zemiakový šalát bez majonézy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Konečne je u nás po dlhej dobe cez víkend pohoda, mier a pokoj, tak som pod vplyvom nostalgickej nálady vytvorila aj tak trošku nostalgický obed... Zemiakový šalát v tejto podobe je moja dnešná premiéra, z domova poznám a robím ten klasický majonézový. Všetkým veľmi chutilo, tak sa o recept podelím aj verejne... Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

cca 800 gzemiak
1 kskoreňový petržlen
2 ksveľká mrkva
1/2 ksväcšia buľva zeleru
8 kssterilizovaná uhorka
2 kscibuľa
5 ksnatvrdo uvarené vajce
4 lyžiceplnotučná horčica
100 gzmäknuté maslo
štipkasoľ
1 lyžičkamleté čierne korenie
2 lyžičkykryštálový cukor
nálev z uhoriek
krkovička
na trojobalmúka
na trojobalvajce
na trojobalstrúhanka
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a vychladnuté olúpeme. Robím to deň vopred, sú potom pevnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Studené zemiaky "prejdeme" kolieskom na šalát alebo nakrájame na väčšie kocky.
    Koreňovú zeleninu povaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Uvarené vajcia rozrežeme a žĺtky vsypeme do misy. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame ho spoločne so žĺtkami do peny, potom vmiešame horčicu, cukor, štipku soli a mleté čierne korenie.
  3. Potom k zmesi vsypeme zemiaky a varenú zeleninu, cibuľu, uhorky a na kocky nakrájané bielky, všetko dôkladne premiešame a zriedime nálevom z uhoriek.
  4. Dochutíme soľou a korením a necháme pri izbovej teplote asi 1 hodinku uležať.
  5. Podávame s rezňom: D - krkovička v trojobale - múka, vajce, strúhanka. Smažíme na oleji.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť