NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Zdobené medovníčky hneď mäkké
Zdobené medovníčky hneď mäkké
Recept Zdobené medovníčky hneď mäkké
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   12.10.2020

Zdobené medovníčky hneď mäkké

Odo dneška až do Štedrého dňa má náš drobček pravdepodobne o mlsoty postarané. Miluje perníčky, sám si ich hromadu nazdobil, sám si ich naskladal do krabičiek a sám si ich tiež deň čo deň plánuje dávkovať. A tieto majú tú výhodu, že ak dodržíte čas pečenia a dobre ich uskladníte, nielen, že sú hneď mäkké, ale ani nestvrdnú. Autor: Danka

40 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
200 g
celozrnná ražná múka
200 g
práškový cukor
125 g
zmäknuté maslo
125 g
tekutý med
3 ks
vajce
1 lyžica
jedlá sóda
1 lyžica
škorica
1 lyžica
perníkové korenie
1 lyžica
kakao
na potretie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Spracovať nelepivé cesto a v igelite strčiť do chladničky, najlepšie cez noc.
  2. Rozváľať na hrúbku 0,5 cm (vyvaľkať cez potravinársku fóliu), vykrájať potrebné tvary a tie piecť na plechu s papierom na pečenie 8 minút na 160 stupňov.
  3. Ešte horúce zľahka potrieť rozšľahaným vajcom, krásne sa potom lesknú. Sú ihneď mäkké a podľa autorky receptu vraj netvrdnú, ale nesmú sa prepiecť, to sú potom tvrdé všetky medovníčky bez rozdielu, či už použijete akýkoľvek recept.
  4. Tento rok som na zdobenie kúpila už hotové tubičky s farebnými polevami od Dr.Oetkera, aby sa malý vybláznil.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár