NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Mazanec Základný recept na veľkonočný mazanec
Základný recept na veľkonočný mazanec
Základný recept na veľkonočný mazanec
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jana Pacnerová Jana Pacnerová    ·   29.3.2024

Základný recept na veľkonočný mazanec

Veľká noc sa nesmie zaobísť bez kysnutého mazanca. Ja vrch sypem ešte mandľovými lupienkami. Autor: Jana P.

95 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
1 kocka
droždie
2 ks
vajce
štipka
soľ
1 bal.
vanilkový cukor
50 g
bravčová masť
50 g
maslo
podľa potreby
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si pripravíme kvások - 100 ml mlieka ohrejeme, pridáme kocku droždia a dve lyžice cukru. Necháme vzísť.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky pridáme vzídený kvások vypracujeme nelepivé cesto. Necháme vykysnúť. S mliekom opatrne, pridávame postupne.
  3. Vypracujeme mazance a opäť necháme vykysnúť.
  4. Vykysnuté mazance potrieme rozšľahaným vajcom posypeme mandličkami a pečieme na 160 ° cca 25-35 min - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár