NajRecept.sk Ryby a morské plody Kapor Vyprážaný kapor
Vyprážaný kapor
Recept Vyprážaný kapor
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
HeMiShEk HeMiShEk    ·   6.10.2020

Vyprážaný kapor

Rybu robím výhradne na Vianoce, ale ak príde veľká chuť, doprajem si aj počas roka. Tentokrát som vyprážala kapra v klasickom trojobale - hladká múka, vajíčko a strúhanka. Kapra je teraz veľmi ťažko zohnať, preto ak máte zásoby v mrazničke, tak šup s nimi na panvicu. Ak chcem, aby bol obal chrumkavejší, obaľujem to viackrát vo vajíčku a strúhanke. Podávala som to so zemiakovým šalátom, ale viem, že to nie je príliš zdravá pochúťka, ale veľmi chutná. Autor: HeMiShEk

Suroviny
filé z kapra
soľ
citrónová šťava
vajce
hladká múka
strúhanka
olej
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kapra umyjeme a naporcujeme podľa potreby. Osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme v klasickom trojobale. To znamená múka, rozšľahané a osolené vajcia a nakoniec strúhanka.
  2. V panvici si rozohrejeme napoly olej a napoly masť. Potom už vyprážame do zlatista zo všetkých strán.
  3. Podávame so zemiakovým šalátom. Prajem dobrú chuť. =)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár