NajRecept.sk Čásť dňa Raňajky Vynikajúce cuketové slimáky so syrom a cesnakom. Vyskúšajte môj recept z cuketového cesta.
Vynikajúce cuketové slimáky so syrom a cesnakom. Vyskúšajte môj recept z cuketového cesta.
Vynikajúce cuketové slimáky so syrom a cesnakom. Vyskúšajte môj recept z cuketového cesta.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   21.4.2024

Vynikajúce cuketové slimáky so syrom a cesnakom. Vyskúšajte môj recept z cuketového cesta.

Tieto slimáky sú to najlepšie pečivo, čo som kedy doma upiekla. Ideálne ako príloha ku grilovanému mäsu, polievke, či len tak na večeru ku zelenine. Sú úplne šťavnaté a majú výbornú syrovo cesnakovú chuť. Určite ich musíte vyskúšať aj vy!

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

350 g
hladká múka
150 g
celozrnná múka
200 ml
mlieko
100 ml
olej
1 lyžica
cukor
1 a 1/2 lyžička
soľ
200 g
nastrúhaná cuketa
1/2 ks
droždie

Plnka:

350 g
nastrúhaná cuketa
300 g
gouda/mozzarella
50 g
maslo
5-6 ks
strúčik cesnaku
štipka
soľ
podľa chuti
provensálske bylinky
na potretie
vajce
na posypanie
sezam
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
  2. Ten potom zmiešame s múkou, soľou, olejom a postrúhanou cuketou, ktorú sme predtým trochu posolili a vyžmýkali od zbytočnej vody. Vypracujeme vláčne cesto.
  3. Cesto necháme vykysnúť a medzitým si nastrúhame 350 g cukety, posolíme ju a vyžmýkame od zbytočnej vody.
  4. Nastrúhame syr.
  5. Roztopíme maslo a zmiešame s prelisovaným cesnakom a provensálskymi bylinkami.
  6. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na asi polcentimetrový plát.
  7. Potrieme cesnakovým maslom, posypeme cuketou a syrom a zrolujeme.
  8. Nakrájame na slimáky, poukladáme na plech a papierom na pečenie a každý slimák potrieme vajíčkom a ozdobíme sezamom.
  9. Pečieme 20-25min na 200 stupňov dozlata.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár