NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Venčeky ako z cukrárne s vanilkovým krémom
Venčeky ako z cukrárne s vanilkovým krémom
Recept Venčeky ako z cukrárne s vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   25.3.2024

Venčeky ako z cukrárne s vanilkovým krémom

Pripravte si venčeky z odpaľovaného cesta. Môžete ich naplniť akýmkoľvek krémom, ktorý máte radi, ja som si ale vybrala vanilkový krém z pudingu. Nakoniec už len poleva a venčeky sú pripravené. Ďakujeme za foto fanúšikovi.

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 ml
voda
90 g
stopercentný tuk (napríklad Omega)
štipka
soľ
140 g
hladká múka
4 ks
vajce

Krém:

600 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový pudingový prášok
6 lyžíc
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo

Poleva:

200 g
preosiaty práškový cukor
3 lyžice
horúca voda
1 lyžica
rum
1 lyžica
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci privedieme do varu vodu s pridaným tukom a štipkou soli. Potom do nej zrazu vsypeme celé množstvo múky. Znižujeme teplotu a za stáleho miešania necháme zmes variť, kým sa cesto neodlepí od stien hrnca a na nich nezostane len ľahký biely nános, čo obvykle trvá okolo päť minút. Potom hrniec odstavíme a necháme cesto vychladnúť, pričom občas premiešame. Nakoniec do vychladnutého cesta postupne vmiešame vajcia, pričom po každom pridaní vajcia zmes dôkladne prepracujeme do hladka.
  2. Naplníme pripravené cesto do cukrárskeho vrecka s narezanou špičkou a formujeme z neho na plech, ktorý sme vopred potreli maslom, malé venčeky. Tie potom pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov po dobu 10 minút, následne znížime teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte ďalších 10 minút, počas pečenia rúru neotvárame, aby cesto správne vykyslo. Keď sú venčeky ešte teplé, rozkrojíme ich a po vychladnutí ich naplníme obľúbeným krémom a ozdobíme polevou.
  3. Na vytvorenie tohto krému, ktorý zostane hladký a bez hrudiek, je najlepšie pripraviť ho deň vopred, aby mal dostatok času na vychladnutie. Začneme tým, že z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Keď je puding ešte horúci, postupne doň vmiešame kúsky masla, pričom dôkladne premiešavame vareškou, aby sa maslo kompletne rozpustilo a spojilo s pudingom, čím vznikne hladký krém.
  4. Akonáhle je krém čiastočne vychladnutý, presunieme ho do čistej misy. Túto misu potom starostlivo zakryjeme potravinárskou fóliou, aby bol krém uzavretý a zabránili sme tak tvorbe povrchovej kôrky. Následne necháme krém úplne vychladnúť na izbovej teplote a potom ho umiestnime do chladničky, kde ho necháme odpočívať do ďalšieho dňa. Na druhý deň krém vyberieme z chladničky a pred použitím ho dôkladne našľaháme pomocou ručného elektrického šľahača, aby bol krém hladký a nadýchaný. Potom je krém pripravený na použitie.
  5. Poleva:
    Všetky zložky polevy dôkladne spojíme metličkou, kým nezískame hladkú konzistenciu. Akonáhle je poleva pripravená, ihneď ju použijeme na preliatie venčekov. Vďaka tomu, že poleva bude ešte tekutá, dokonale obalia venčeky a vytvoria na nich rovnomerný povrch.
  6. Po dokončení polevy necháme venčeky chvíľu odpočívať v chladnom prostredí.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár