NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Vďačná znojemská omáčka s ryžou a bravčovým mäsom
Vďačná znojemská omáčka s ryžou a bravčovým mäsom
Recept Vďačná znojemská omáčka s ryžou a bravčovým mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Moucková Pavlina Moucková Pavlina    ·   16.4.2024

Vďačná znojemská omáčka s ryžou a bravčovým mäsom

Bravčové pliecko je tak vďačné. K tomu ako príloha ryža. Znojemská omáčka s ryžou je klasické české jedlo s hovädzím alebo bravčovým mäsom a uhorkami, ktoré má trochu pikantnú chuť. Omáčka sa podáva s ryžou, ktorá dobre saje všetky chute. Tento pokrm je skvelý na obed alebo večeru a pripravíte ho bez veľkej námahy. Je to chutné a sýte jedlo, ktoré si rýchlo zamilujete. Autor: Pavlína M.

30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
bravčové pliecko
1 ks
cibuľa
trochu
bravčová masť
trochu
hladká múka
podľa chuti
horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
trochu
voda
podľa chuti
uhorky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu tiež. Cibuľu opražíme na masti, poprášime múkou a necháme zatiahnuť.
  2. Pridáme horčicu, soľ, korenie, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.
  3. Uhorky dávam pred dovarením, aby neboli rozvarené, ochutíme prípadne vodou z uhoriek.
  4. Ryža je dusená v remoske.

Tento recept na znojemskú omáčku s ryžou je jednoduchý, ale jeho výsledok je bohatý na chuť a skvele sa hodí na rodinné obedy či večere.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár