Želatínu si necháme v studenom mlieku odstáť cca 1-2 hodiny. Následne ohrejeme, kým sa želatína neropustí (pozor, nevaríme) a odstavíme. Do teplej želatínovej hmoty pridáme cukor a vanilkový cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí.
Tvaroh vymiešame so smotanou, pridáme vychladnutú želatínovú hmotu a šľaháme do hladka.
Hmotu rozdelíme na 2 časti - do jednej pridáme rozpustenú horkú čokoládu a ešte raz vyšľaháme.
Bielu hmotu nalejeme do formy a odložíme do chladničky na pol hodinu. Na vychladnutú bielu hmotu uložíme rozkrojený banán a zalejeme to čokoládovou hmotou. Odložíme do chladničky a necháme úplne vychladnúť.
Vychladnutý dezert spolu s formou na necelú minútu ponoríme do teplej vody a následne opatrne preklopíme. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!