NajRecept.sk Dezerty Múčniky Škoricové osie hniezda na plechu pre lenivé gazdinky. V chuti nespoznáte rozdiel, pritom príprava je oveľa jednoduchšia.
Škoricové osie hniezda na plechu pre lenivé gazdinky. V chuti nespoznáte rozdiel, pritom príprava je oveľa jednoduchšia.
Recept Škoricové osie hniezda na plechu pre lenivé gazdinky. V chuti nespoznáte rozdiel, pritom príprava je oveľa jednoduchšia.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   8.5.2024

Škoricové osie hniezda na plechu pre lenivé gazdinky. V chuti nespoznáte rozdiel, pritom príprava je oveľa jednoduchšia.

Ako koláč okomentovala suseda - doslova bombastické cesto a chuť lepšia ako tradičné škoricovníky. Objavte kúzlo jednoduchosti s týmto fantastickým receptom na osie hniezda, ktoré mnohí poznajú aj pod názvami škoricové slimáky alebo škoricovníky. Prečo tráviť hodiny v kuchyni, keď môžete mať dokonalú chuť bez zbytočného úsilia? Tajomstvo tohto receptu spočíva v jeho jednoduchosti. Namiesto prípravy tradičných škoricových slimákov sa všetko prípravuje na jednom plechu. Tento spôsob výrazne zjednodušuje celý proces, zatiaľ čo chuť zostáva autentická a neodolateľná. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

75 g
maslo
2 ks
vajce
360 ml
mlieko
420 g
polohrubá múka
štipka
soľ
1 bal.
prášok do pečiva
150 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor

Škoricová náplň:

120 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
1 lyžica
hladká múka
1 lyžica
mletá škorica

Vrch:

3 lyžice
práškový cukor
2 lyžice
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť

Moja suseda, ktorá mala možnosť tieto osie hniezda ochutnať, si ich nemohla vynachváliť. Po prvom súste hneď požiadala o recept, čo je jasný dôkaz, že aj jednoduché recepty môžu byť úžasné.

  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme trochu ohriate mlieko, pridáme rozpustené a vychladnuté maslo, štipku soli, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pripravené vyšľahané cesto dáme na plech, ktorý sme vymastili maslom a vysypali múkou.
  2. Na cesto vylejeme škoricovú náplň - maslo rozpustíme, pridáme cukor, múku zmiešanú so škoricou a poriadne premiešame. Pripravíme si špáradlo alebo špajdlu, ktorou krúživými pohybmi zapracujeme škoricovú hmotu do cesta.
  3. Dáme piecť na 170 stupňov po dobu 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vrch potrieme pripravenou glazúrou z kyslej smotany, do ktorej sme pridali práškový cukor. Nakrájame na rezy a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár