NajRecept.sk Pečivo Žemle Slaná brioška vo veľkonočnom kabátiku
Slaná brioška vo veľkonočnom kabátiku
Recept Slaná brioška vo veľkonočnom kabátiku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   17.3.2024

Slaná brioška vo veľkonočnom kabátiku

Brioškové cesto robím s obľubou, je jemné, vláčne, nadýchané. Vyskúšajte si pripraviť veľkonočnú briošku podľa môjho receptu. Autor: Jána P. B.

100 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
250 ml
mlieko
1/2 kocky
droždie
500 g
hladká múka
1 lyžica
kryštálový cukor do kvásku
2 ks
žĺtok
1 malá lyžička
soľ
70 g
zmäknuté maslo

Na dofarbenie:

2 lyžice
rozmixovaný špenát (mrazený listový)
2 lyžice
mixovaná červená repa
podľa chuti
perník
trochu
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na dofarbenie 2 lyžice rozmixovaného špenátu - mrazený listový, 2 lyžice mixovanej červenej repy. Je to stredná repa varená domäkka a olúpaná a 2 lyžice mixovaného perníka v troche mlieka. Všetko necháme na sitku riadne odkvapkať. Tieto tri ingrediencie sú iba na dofarbenie, na chuti to neuberie.
  2. Vo vlažnom mlieku necháme vzísť droždie. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame. Pridáme žĺtky, kvások, maslo a zarobíme cesto, rozdelíme na tri diely a do každého zapracujeme jednu z farbičiek.
  3. Necháme vykysnúť necelú hodinku.
  4. Každý bochník rozdelíme na 2 kúsky a upletieme zo všetkých farieb 2 vrkoče a dáme ešte do foriem kysnúť.
  5. Pred pečením potrieme žĺtkom s mliekom a posypeme zmesou semienok a pečieme na 180 do zlatista - asi 40 min - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár