NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Jednohubky Silvestrovské klobásové jednohubky
Silvestrovské klobásové jednohubky
Recept Silvestrovské klobásové jednohubky
Jaja79    ·   26.12.2020

Silvestrovské klobásové jednohubky

Po vianočnom vypekaní sladkých dobrôt treba myslieť aj na Silvester a Nový rok. Rozmýšľala som, čo ponúknem hosťom na oslavu nového roka a hľadala som na internete inšpirácie. Okrem chlebíčkov, jednohubiek a klasických slaných tyčiniek som objavila aj tento recept na klobáskové jednohubky z kysnutého cesta. Cesto je jemné, chutné a s klobásou a strúhaným syrom sú jednohubky tak skvelé, že ich budem piecť z dvojitej dávky. Autor: Jaja79

Suroviny

Cesto:

500 g
polohrubá múka
21 g
droždie
1/4 bal.
prášok do pečiva
150 ml
vlažná voda
125 ml
mlieko
75 ml
olej
1/2 lyžice
soľ
1 lyžička
kryštálový cukor

Ďalej:

klobása
tvrdý syr
paradajkové pyré alebo kečup
oregano
žĺtok na potretie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z uvedených surovín som klasicky pripravila kysnuté cesto. V troche teplého mlieka som rozpustila cukor, pridala droždie a nechala odstáť cca 10 minút.
  2. Vzišiel kvások, ktorý som pridala do veľkej misky s ostatnými suroviny a spracovala som hladké cesto, ktoré som zakryla utierkou a nechala kysnúť na teplom mieste.
  3. Kysnúť som nechala cca 45 minút. Potom som z cesta vyvaľkáme plát hrubý cca 1 cm a pomocou okrúhlej formičky alebo pohára som vykrojil kolieska, preložila ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Do každého kolieska urobíme druhou stranou varešky jamku, navrstvíme paradajkové pyré alebo kečup, posypeme oreganom a položíme koliesko klobásy.
  5. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Tesne pred koncom posypeme vrch strúhaným syrom a ešte chvíľu zapečieme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár