NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Kysnutá žemľová knedľa robená nad parou. Najlepšia príloha ku všetkým omáčkam.
Kysnutá žemľová knedľa robená nad parou. Najlepšia príloha ku všetkým omáčkam.
Recept Kysnutá žemľová knedľa robená nad parou. Najlepšia príloha ku všetkým omáčkam.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   9.5.2024

Kysnutá žemľová knedľa robená nad parou. Najlepšia príloha ku všetkým omáčkam.

Niet nad knedlíky, ktoré si sami urobíme doma. Čerstvé, nadýchané a hlavne domáce. Toto je môj recept na najobľúbenejší žemľový knedlík u nás doma, ktorý robievam zásadne nad parou. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
polohrubá múka
1/2 ks
čerstvé droždie (alebo 1 ks sušené droždie)
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
soľ
2 lyžice
olej
125 ml
teplá voda
125 ml
teplé mlieko
1 ks
vajce
1 ks
starší rohlík nakrájaný na kocky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z droždia, cukru a mlieka urobíme kvások, ktorý potom zmiešame s ostatnými surovinami.
  2. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme asi 1,5 hodiny kysnúť a počas kysnutia dvakrát premiesime.
  3. Po vykysnutí vyformujeme dva knedlíky a necháme ich pod utierkou ešte 15 minút kysnúť.
  4. Paríme na pare 25 minút a a po vytiahnutí popicháme špáradlom, aby odišla para.
  5. Nakoniec potrieme olejom, aby knedlík neobsychal.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár