Múku preosejeme cez jemné sito minimálne 2x, pridáme stuhnutú Heru alebo Palmarin (nastrúhame), žĺtky, cukor, zlatý klas alebo vanilkový puding, vanilkový cukor a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do alobalu alebo potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2-3 hodiny.
Potom cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a vykrajujeme kolieska s rozmerom aký máme včelí úľ alebo môžete použiť odmerku od kávy alebo mini naberačku. V originálnom recepte sa používala odmerka od kávy - v konečnom dôsledku to vyzeralo ako mini bombička, ktorá bola guľatá a nie špicatá, ale ja som ju doma nemala, tak som použila včelie úliky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.
Všetky suroviny na 1. vrstvu a všetky suroviny na 2. vrstvu dôkladne spracujeme, aby sme vytvorili jednotné hmoty, ktoré budeme plniť do formičiek.
Pripravíme si formičku alebo odmerku a začneme vrstviť. Najskôr biele, potom tmavé a nakoniec to prilepíme lineckým kolieskom. Aby sa hneď prvá vrstva nenalepila na formičku, obalila som ju ešte v práškovom cukre. Ale len zľahka, pretože v recepte je toho cukru veľa.
Odložíme do chladničky a potom obalíme v rozpustenej čokoláde. Sú sladké, nabudúce určite práškového cukru uberiem, ale sú fantastické!