NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Oriešková roláda bez múky pripravená za pár minút
Oriešková roláda bez múky pripravená za pár minút
Recept Oriešková roláda bez múky pripravená za pár minút
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   25.10.2020

Oriešková roláda bez múky pripravená za pár minút

Fantastická oriešková roláda bez múky s kyslou smotanou. Šťavnatá, rýchla a jednoduchá. Možno by som nabudúce zamenila kyslú smotanu za mascarpone alebo aj za krém zo šľahačky a mascarpone, bolo by to tuhšie a lepšie by sa to krájalo. Kyslá smotana sa trochu vpila do cesta, ale chuťovo musím povedať, že roláda bola delikátna. Určite som ju doma nerobila naposledy. Mňamka, celá rodinka si pochutnala. Autor: Jaja79

Suroviny
4 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
50 g
mleté vlašské orechy
200 g
kyslá smotana
podľa chuti
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Keď máme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtky a nakoniec len zľahka vareškou vmiešame mleté orechy.
  2. Pripravíme si plech, vyložíme ho papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 12-15 minút.
  3. Ihneď po upečení stiahneme papier. (Ak sa vám nedarí, prikryte papier navlhčenou utierkou, chvíľu počkajte a skúste to znova. Papier by sa mal od cesta odlepiť.)
  4. Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a potrieme cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky.
  5. Vrch pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár