NajRecept.sk Mäso Morčacie mäso Morčacie prsia plnené slovenskou parenicou
Morčacie prsia plnené slovenskou parenicou
Recept Morčacie prsia plnené slovenskou parenicou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   18.3.2024

Morčacie prsia plnené slovenskou parenicou

Vyskúšala som už najrôznejšie náplne do morčacích a kuracím pŕs. No ešte som nevyskúšala ako bude v reze vyzerať slovenská parenica. Dnes som to vyskúšala a prekvapenie bolo veľké. Páči sa mi tento nápad aj chuťovo aj vzhľadom. Na to som podávala klasické varené zemiaky s cibuľkou a maslom, samozrejme ani šalát nesmel chýbať. Autor: Izabela

Suroviny
350 g
morčacie prsia
1 ks
údená parenica
100 g
šunka
1 ks
cibuľa
1/2 hlávky
cesnak
1 lyžica
sadlo
3 ks
kapia sterilizovaná
štipka
mletá červená paprika
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Morčacie prsia som umyla, osušila kuchynským papierom. Cez fóliu som prsia vyklepala. Osolila, okorenila. Položila som do stredu šunku a na šunku som rozvinula kus parenice. Nekrájala som ju, nechala som parenicu v celosti. Mäso som zvinula a previazala kuchynským povrázkom.
  2. Na panvici som nechala roztopiť masť, opiekla som roládu zo všetkých strán. Pridala som cibuľu, cesnak, osolila z vonku, posypala korením a paprikou a podliala troškou vody.
  3. Pod pokrievkou som ju dusila 10 min. Potom som ju odkryla a dopiekla ďalších 10 min.
  4. Upečenú som vybrala na dosku, nechala ochladiť a odstránila som špagát.
  5. Nakrájala som ju na kolieska. Prajem vám dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár