NajRecept.sk Dezerty Múčniky Medové rezy s orieškami
Medové rezy s orieškami
Recept Medové rezy s orieškami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   11.3.2021

Medové rezy s orieškami

Máte radi medové zákusky v kombinácii s orieškami? Veľmi obľúbená kombinácia :) Aj keď je teraz veľmi horúco, pustila som sa do pečenia a poviem vám, bolo to naozaj veľmi náročné. Ale výsledok stál za to. Koláčikom sa ponúkol každý a veľmi chválili. Aj to pekelné teplo, ktoré som mala v kuchyni stálo za to :) Autor: Triniti

70 min
Čas prípravy
36 min
Čas varenia
Suroviny

Medové cesto:

1 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
1 lyžička
jedlá sóda
50 g
maslo alebo margarín
2 lyžice
mlieko
2 lyžice
med
450 g
hladká múka
1 lyžica
kakao

Cesto:

7 ks
žĺtok
7 lyžíc
práškový cukor
100 ml
olej
7 lyžíc
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
7 ks
bielok

Krém:

800 ml
mlieko
2,5 lyžice
kukuričný škrob
2,5 lyžice
hladká múka
4 lyžice
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
150 g
mleté vlašské orechy
150 g
maslo alebo margarín
4 lyžice
práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

na ozdobu
mleté oriešky
na ozdobu
strúhaná čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na prípravu medového cesta okrem múky a sódy dáme do misky a vo vodnom kúpeli ich metličkou spojíme. Dostaneme hladké cesto, do ktorého pridávame preosiatu múku so sódou.
  2. Spracované cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý upečieme na papieri na pečenie na otočenom plechu vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 5-8 minút.
  3. Upečené pláty medového cesta stiahneme z plechu na rovnú plochu a necháme ich úplne vychladnúť.
  4. V mlieku rozmiešame kukuričný škrob, hladkú múku, kryštálový a vanilkový cukor a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.
  5. Maslo alebo margarín vymiešame s práškovým cukrom za pomoci mixéra do peny, po lyžiciach pridáme puding a nakoniec aj oriešky a všetko spolu spojíme.
  6. Krém odložíme do chladničky a pripravíme vnútorné cesto.
  7. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme olej a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme samostatne do tuhého snehu a vareškou ho primiešame k žĺtkovej hmote. Navrstvíme do vyššieho plechu, ktorý sme vyložili papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút - sledujeme.
  8. Na medový plát navrstvíme krém, položíme vychladnuté základné cesto, znovu natrieme krém a položíme druhý plát medového cesta. Vrch potrieme krémom a bohato posypeme zmesou mletých orieškov a nastrúhanej čokolády.
  9. Koláč je najlepší, keď postojí na tmavom mieste celú noc, vtedy medové pláty zvlhnú a budú mäkučké.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár