NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Lyžicový recept na najlepšiu veľkonočnú punčovú roládu. Vyskúšajte môj overený recept.
Lyžicový recept na najlepšiu veľkonočnú punčovú roládu. Vyskúšajte môj overený recept.
Lyžicový recept na najlepšiu veľkonočnú punčovú roládu. Vyskúšajte môj overený recept.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   26.3.2024

Lyžicový recept na najlepšiu veľkonočnú punčovú roládu. Vyskúšajte môj overený recept.

Punčové rezy nesmú chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Buď tento druh koláča milujete, alebo po ňom vôbec nesiahnete. My doma sme milovníkmi punčových rezov. Vyskúšajte ako roládu. Dnes som ju vyskúšala a môžem len odporúčiť. Aj som rozmýšľala či tento recept nahodím na internet, keďže ľudia s fantáziou by si mohli všimnúť nechcený detail pri reze, ale čo už :D

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto č. 1:

5 ks
vajce
5 lyžíc
kryštálový cukor
2 lyžice
polohrubá múka
3 lyžice
hladká múka
3 lyžice
olej

Cesto 2:

5 ks
vajce
5 lyžíc
kryštálový cukor
2 lyžice
polohrubá múka
3 lyžice
hladká múka
1 lyžica
potravinárska farba červená
3 lyžice
olej

Punč:

300 ml
voda
100 g
kryštálový cukor
100 ml
jahodový sirup
1 ks
citrón
1 ks
pomaranč
trochu
rum
trochu
punčová aróma

Na potretie:

podľa potreby
džem

Na vrch:

2 bal.
punčová poleva Dr. Oetker
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo vode rozmiešame cukor, pridáme sirup, citrónovú a pomarančovú šťavu, pridáme rum a punčovú arómu. Necháme prevrieť a odstavíme, aby punč vychladol. 
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pomalým prúdom prilejeme olej a na záver už len vareškou primiešame preosiatu múku. Takto pripravíme aj ružové cesto, len k ešte nevyšľahaným vajíčkam pridáme farbivo. 
  3. Upečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Na pečenie som použila klasický veľký plech a papier na pečenie. 
  4. Po upečení obe cestá položíme na seba aj s papierom na pečenie a opatrne ich zrolujeme. Zabalíme do kuchynskej utierky a necháme vychladnúť. 
  5. Potom cestá rozvinieme, biely plát potrieme džemom, položíme druhý plát (z tohto plátu dávam dole vrchnú časť, ale nemusíte) a ten bohato polejeme punčom. Opatrne zrolujeme, utiahneme a necháme odležať v chlade.
  6. Na druhý deň polejeme polevou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Používam 2 bal.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár