Najprv si urobíme kvások: do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobené droždie, rum a lyžicu múky. Necháme štvrť hodiny odpočinúť.
Do múky vmiešame soľ, kvások, heru izbovej teploty a žĺtky a spracujeme na hladké cesto.
Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 1,5 hodiny vykysnúť.
Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Hustotu upravíme mliekom tak, aby šiel tvaroh vytlačiť zo sáčku so zdobiacou špičkou.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 0,5 cm placku, vykrojíme pohárikom kolieska, ktoré uprostred trochu sploštíme. Na každé koliesko vytlačíme koliesko tvarohu a doprostred dáme ríbezle.
Posýpku vytvoríme trením všetkých surovín medzi prstami. Koláčiky posypeme posýpkou, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.