NajRecept.sk Sviatočné pečenie Valentín Kokosovo jahodový zákusok
Kokosovo jahodový zákusok
Recept Kokosovo jahodový zákusok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas adkas    ·   21.10.2020

Kokosovo jahodový zákusok

Výborná kombinácia kokosu, čerstvých jahôd a na to trochu iný krém je určite to, čo zaručuje, že vaše chuťové poháriky príjemne pošteklí tento kokosovo jahodový zákusok. Určite nepatrí do kategórie zdravých, ale ten krém a jahody sú naozaj skvelé. Autor: Adkas

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto (2x):

4 ks
bielok
4 lyžice
kryštálový cukor
70 g
kokos
2 lyžice
hrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva
štipka
soľ

Žĺtkový krém:

8 ks
žĺtok
1 l
mlieko
150 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový puding
2 lyžice
hladká múka
2 lyžičky
vanilková esencia
200 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
40 g
prášková šľahačka
60 g
sušené mlieko

Jahodová vrstva:

250 ml
voda
2 bal.
jahodový puding
500 g
jahody
100 g
kryštálový cukor

Na ozdobenie:

jahody
smotana na šľahanie
kokosové guľky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr upečieme 2 cestá. Dno tortovej formy vyložíme papierom (priemer 23 cm) a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, postupne pridávame cukor a šľaháme. Ručne vmiešame kokos zmiešaný s práškom do pečiva a múkou. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech a upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, sledujeme. Po upečení je cesto veľmi krehké, pracujeme opatrne. Stiahneme papier a necháme na mriežke vychladnúť.
  2. V mlieku rozšľaháme žĺtky, pridáme pudingový prášok, múku, cukor a dobre zamiešame. Uvaríme za stáleho miešania hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovou šľahačkou do peny, pridáme sušené mlieko a opäť dobre vyšľaháme. Pridáme esenciu a postupne aj vychladnutý žĺtkový puding a šľaháme.
  3. Jahody umyjeme, očistíme a odvážime. Pár jahôd môžeme odložiť bokom a ostatné rozmixujeme. Pridáme vodu, cukor a jahodový pudingový prášok. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý rozdelíme na polovicu a ešte teplý natrieme na upečené a vychladnuté cesto. Odložíme na 10 minút do mrazničky.
  4. Jahodové cestá vyberieme z mrazničky, potrieme krémom a spojíme. Vrch ozdobiť podľa vlastnej fantázie a aspoň na hodinu dať do chladničky stuhnúť.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár