NajRecept.sk Dezerty Bábovky Hrnčeková bábovka
Hrnčeková bábovka
Recept Hrnčeková bábovka
Romča Važa Romča Važa    ·   3.11.2020

Hrnčeková bábovka

Nie je nič jednoduchšie ako upiecť jednoduchú bábovku k nedeľnému odpočinku. Určite vyskúšajte a nezabúdajte, že bábovky boli vždy základom nedeľného popoludnia. Ku kávičke alebo ku šálke čaju, deťom na raňajky k poháru teplého kakaa.

Suroviny

Budeme potrebovať (hrnček s obsahom 250 ml):

1,5 hrnčeka
polohrubá múka
1 hrnček
cukor
1 hrnček
mlieko
2 ks
vajce
1/4 hrnčeka
olej
2 lyžice
kakao
1 bal.
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mise vymiešame žĺtky s cukrom, potom pridávame po častiach ostatné prísady okrem kakaa a bielkov. Miešame metlou a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
  2. Cesto rozdelíme na dva diely a jeden zafarbíme kakaom.
  3. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vlejeme svetlé cesto a naň tmavé.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút. Bábovka je vláčna a vydrží niekoľko dní. No vlastne nevydrží, pretože je tak dobrá, že ju rýchlo zjete!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár