NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Domáca mäsová konzerva, ktorá vydrží celý rok
Domáca mäsová konzerva, ktorá vydrží celý rok
Recept Domáca mäsová konzerva, ktorá vydrží celý rok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   11.6.2021

Domáca mäsová konzerva, ktorá vydrží celý rok

Výborná mäsová konzerva, ktorú si zamilujete. Tie z obchodu už dávno nie sú to, čo bývalo, tak prečo si nepripraviť takú dobrotu doma podľa starého tradičného receptu. Autor: Triniti

60 min
Čas prípravy
180 min
Čas varenia
Suroviny
5,5 kg
bravčové pliecko
podľa chuti
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na kocky, poriadne osolíme a okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, rascu a dobre rukami premiešame. Necháme jeden deň odležať v chladničke.
  2. Na druhý deň si pripravíme poháre, ktoré poriadne umyjeme a osušíme.
  3. Každý pohár naplníme mäsom a uzavrieme. Ak chcete, môžete do každého pohára pridať aj po 100 ml poctivého mäsového vývaru, ale nie je to nutné.
  4. Uzavreté poháre uložíme do veľkého hrnca, nalejeme vodu tak, aby boli viečka pod vodou a sterilizujeme 3 hodiny na miernom plameni.
Komentáre k receptu
Ondřej Pátek    ·   15.12.2022   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý večer co znamená mírný plamen?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár