NajRecept.sk Dezerty Bábovky Ak sviežu citrónovú bábovku, tak už len túto. Hrnčekový recept na neskutočne jemnú a šťavnatú bábovku!
Ak sviežu citrónovú bábovku, tak už len túto. Hrnčekový recept na neskutočne jemnú a šťavnatú bábovku!
Ak sviežu citrónovú bábovku, tak už len túto. Hrnčekový recept na neskutočne jemnú a šťavnatú bábovku!
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   22.2.2023

Ak sviežu citrónovú bábovku, tak už len túto. Hrnčekový recept na neskutočne jemnú a šťavnatú bábovku!

Skúsila som nový recept na bábovku. Chcela som vyskúšať niečo nové a tak som po internete hľadala nejaké sladké ale zároveň osviežujúce potešenie. Našla som citróno vanilkovú bábovku, ktorá zožala neskutočný úspech na rodinnej oslave. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
2 hrnčeky (250 ml)
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
soľ
200 g
maslo
2 hrnčky
práškový cukor
1 ks
citrónová kôra
6 ks
vajce
1 lyžička
vanilková esencia
1/2 hrnčeka
mlieko
1/2 hrnčeka
citrónová šťava

Poleva:

1 hrnček
práškový cukor
1 ks
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo spolu s práškovým cukrom vymiešame do peny. Postupne pridáme citrónovú kôru a jedno vajíčko po druhom. Za každým pridaným vajíčkom hmotu poriadne vyšľaháme. 
  2. Pridáme mlieko, vanilkovú esenciu a citrónovú šťavu.
  3. Na záver pridáme sypkú zmes - múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. 
  4. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré navrstvíme do bábovkovej formy, ktorú sme vymazali maslom a vysypali múkou.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 40 minút - sledujeme. 
  6. Po upečení necháme bábovku vychladnúť vo forme na mriežke. 
  7. Bábovku vyklopíme a polejeme polevou - práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou. Čím bude poleva hustejšia, tým lepšie bude na bábovke držať. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár