NajRecept.sk Čásť dňa Večera Recept na výborné oškvarkové placky, mäkké ako pierko a bez pracného prekladania.
Recept na výborné oškvarkové placky, mäkké ako pierko a bez pracného prekladania.
Recept na výborné oškvarkové placky, mäkké ako pierko a bez pracného prekladania.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   26.6.2024

Recept na výborné oškvarkové placky, mäkké ako pierko a bez pracného prekladania.

Dnes vám prinášam recept na naše obľúbené škvarkové placky. Sú úžasne jednoduché na prípravu, nie je potrebné ich pracne prekladať ako klasické pagáče a sú úplne nadýchané a mäkučké. Vyskúšajte raz a určite si ich zamilujete. Autor: Helča Kočovská

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
hladká múka
500 g
škvarky
60 g
roztopené maslo
4 ks
žĺtok
1 dcl
biele víno
6 dcl
mlieko
1 a 1/2 ks
droždie
2 lyžičky
soľ
1 lyžička
cukor
5 ks
varený strúhaný zemiak
na potretie
vajce
podľa potreby
hrubozrnná soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku vysypeme na podložku, urobíme do nej jamku, dáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme vlažným mliekom.
  2. Počkáme, kým vybehne kvások.
  3. Pridáme zvyšné suroviny okrem škvarkov a vypracujeme cesto.
  4. Potom do cesta primiešame pokrájané škvarky a necháme asi 1,5 hodiny kysnúť.
  5. Potom vyvaľkáme placku, nakrájame menšie kúsky, dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme hrubozrnnou soľou a pečieme asi 20 min na 190 stupňoch.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár