NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Recept na môj prvý pudingový kysnutý koláč. Je mäkký aj na druhý deň a veľmi chutný.
Recept na môj prvý pudingový kysnutý koláč. Je mäkký aj na druhý deň a veľmi chutný.
Recept na môj prvý pudingový kysnutý koláč. Je mäkký aj na druhý deň a veľmi chutný.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.6.2024

Recept na môj prvý pudingový kysnutý koláč. Je mäkký aj na druhý deň a veľmi chutný.

Môj prvý pudingový kysnutý koláč. Je mäkký aj na druhý deň. Samozrejme, ak vám do toho spomínaného druhého dňa vydrží. Málokomu sa to podarí :D Chuťovo vynikajúci. Do cesta sa pridávajú len bielky, pudingová náplň je aj s kakaom a maslom a žĺtky využijete na potretie, aby boli pudingáče krásne lesklé. Autor: Zuzana Karvaiova

85 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
250 ml
mlieko
42 g
droždie
3 lyžice
olej
2 ks
bielok
70 g
kryštálový cukor
štipka
soľ

Puding:

250 ml
mlieko
1 bal.
čokoládový puding
1 lyžica
kakao
120 g
kryštálový cukor
120 g
maslo

Na potretie:

2 ks
žĺtok
trochu
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z droždia, mlieka, trochy cukru pripravíme kvások. Keď vzišiel kvások, pridáme ho do múky, oleja a štipky soli, nakoniec pridáme vyšľahané bielky. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi pol hodinu. 
  2. Mlieko, puding, kakao, cukor dáme do hrnca a uvaríme hustý puding. Do teplého pridáme maslo. 
  3. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, rozvaľkáme, na každú dáme 3 lyžice pudingu a stočíme. Po dve záviny stočíme do vrkoča.
  4. Na plechu s papierom ich potrieme rozšľahanými žĺtkami, do ktorých pridáme trochu mlieka. 
  5. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
Komentáre k receptu
El    ·   1.7.2024   ·   Odpovedať   ·  

Po přidání vyšlehaných bílků, těsto začalo být tekuté a lepit. Musela jsem přidat mouka. Těsto vykynulo, ale pořád trochu lepilo a hrozně se táhlo. Nedalo se pořádně rozválet a špatně se s ním pracovalo.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár