NajRecept.sk Dezerty Koláče Recept na majonézové koláčiky z najlepšieho cesta aké poznám. Sú mäkké aj na druhý deň.
Recept na majonézové koláčiky z najlepšieho cesta aké poznám. Sú mäkké aj na druhý deň.
Recept na majonézové koláčiky z najlepšieho cesta aké poznám. Sú mäkké aj na druhý deň.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   21.6.2024

Recept na majonézové koláčiky z najlepšieho cesta aké poznám. Sú mäkké aj na druhý deň.

Tieto koláčiky miznú z plechu ako para nad hrncom a ak náhodou vydržia do druhého dňa, tak sú stále mäkké a rovnako chutné. Práve preto sú všetkými také obľúbené a objavujú sa na stole často. Navyše, cesto je super, nie je potrebné ho počas spracovania podsypovať múkou a skvelo sa s ním pracuje. Vyskúšajte tento recept aj vy a presvedčte sa sami. Autor: Jana Jančíková

25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
polohrubá múka
10 lyžičiek
kryštálový cukor
1 dcl
olej
1/2 ks
droždie
2 ks
žĺtok
10 dkg
majonéza
250 ml
mlieko
štipka
soľ
250 g
mäkký tvaroh
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
cukor
podľa potreby
sušené hrozienka
podľa potreby
slivkový lekvár

Posýpka:

podľa potreby
maslo
podľa potreby
polohrubá múka
podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z mlieka, cukru a droždia necháme urobiť kvások.
  2. Kvások zmiešame so zvyšnými surovinami a cesto necháme dve hodiny kysnúť, môžeme občas premiesiť.
  3. Z pripraveného cesta tvarujeme koláčiky. Dala som dovnútra tvaroh a hrozienka. Navrchu je troška tvarohu, lekvár a posýpka (maslo, pol. múka, práškový cukor).
  4. Pečieme na 170 stupňoch dozlata, čas závisí od rúry.
  5. Z danej dávky vyjde asi 60 koláčikov, závisí to však od veľkosti.
  6. Po upečení môžete každý koláčik potrieť maslom zmiešaným s rumom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár