NajRecept.sk Dezerty Koláče Recept na čokoládové mravenisko so strúhaným cestom. Pochutnajú si všetci milovníci čokolády.
Recept na čokoládové mravenisko so strúhaným cestom. Pochutnajú si všetci milovníci čokolády.
Recept na čokoládové mravenisko so strúhaným cestom. Pochutnajú si všetci milovníci čokolády.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   31.5.2024

Recept na čokoládové mravenisko so strúhaným cestom. Pochutnajú si všetci milovníci čokolády.

Keď prvýkrát pripravíte tento skvelý koláč, uvidíte, že sa stane okamžite obľúbeným. Luxusná čokoládová chuť v kombinácii s chrumkavými orieškami vytvára neodolateľnú pochúťku. Tento koláč je ideálny na rodinné oslavy alebo ako sladká bodka po večeri. Každý, kto ho ochutná, bude žiadať o recept.

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
150 g
maslo
4 lyžice
práškový cukor
štipka
soľ
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
1 ks
vajce

Náplň:

1/2 l
mlieko
2 bal.
čokoládový puding
70 g
kvalitná horká čokoláda
7 lyžíc
kryštálový cukor
80 g
maslo
5 lyžíc
lieskové orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmiešajte múku s práškovým cukrom, štipkou soli, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva. Pridajte maslo nakrájané na kocky (izbovej teploty) a jedno vajce. Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky.
  2. Odlejte 200 ml mlieka do misky, pridajte pudingový prášok a dôkladne premiešajte, aby neboli hrudky. Zvyšné mlieko zohrejte v hrnci a priveďte do varu. Akonáhle začne mlieko vrieť, pridajte kryštálový cukor a miešajte, kým sa nerozpustí. Potom prilejte mlieko s rozpusteným pudingom, pridajte na kocky nalámanú čokoládu a varte, kým zmes nezhustne. Zložte hrniec z ohňa a do horúceho pudingu vmiešajte maslo, aby sa rozpustilo. Zakryte hrniec fóliou alebo pokrievkou, aby sa nevytvorila kôrka, a nechajte puding vychladnúť.
  3. Nasekajte lieskové orechy na menšie kúsky.
  4. Vychladené cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu (25 x 35 cm). Plech vyložíme papierom na pečenie a naň položíme rozvaľkané cesto. Na cesto navrstvíme čokoládový puding, pekne uhladíme a posypeme nasekanými lieskovými orechmi. Druhú polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme vrch.
  5. Takto pripravený koláč vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180 stupňov. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom alebo strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár